Dan Andersson-middag med Vandringsmän

Trubadur-gruppen Vandringsmän presenterar sitt program Dan Andersson på vårt sätt till två-rätters middag i Wasahofs festvåning!

Dan Anderssons poesi och sånger har fångat våra hjärtan i ett sekel, och här får vi njuta av tolkningar framförda av Vandringsmän! Denna grupp består av tre synnerligen rutinerade och garvade artister, låtskrivare, underhållare och musiker med åtskilliga års scenerfarenhet bakom sig. De har var och en för sig förmågan att inta en scen med en självklar pondus, och tillsammans blir de en mycket sevärd ensemble.

Datum & Menyer

Datumet för föreställningen har passerat.

Vegetariskt alternativ

Ange att du vill ha vegetariskt när du bokar, eller om du har behov av specialmat av annan anledning.

Hur fungerar det?

18:15-18:45 tar gästerna plats (högst 40 gäster per kväll)
19:00 serveras en av Wasahofs fantastiska festvåningshuvudrätter (se nedan)
20:00 börjar konserten som varar i cirka 30 minuter
20:30 serveras efterrätt och kaffe.

Biljetter kostar 400 kr stycket inklusive tvårätters middag och underhållning. Dryck till maten finns till försäljning.

Notera att lokalen är en trappa ned utan hiss.

Medverkande

Billey Shamrock som har varit yrkesverksam artist på heltid sedan 1990, och hans förflutna går att spåra till punken, teatern och musikalen. Han har också gett ut diktsamlingar och skivor sedan tidigt 80-tal. Efter långt över ettusen framträdanden vid så skilda evenemang och tillfällen som begravningar, pubspelningar, bröllop, större festivaler och ishallskonserter är han idag en av landets mest erfarna underhållare. Billey Shamrock är något av underhållningsbranschens Houdini. En flexibel och oemotståndlig entertainer som kan få den mest katatoniska folksamling att släppa loss i vilda excesser.

Puch Magnus Olsson som med sin Brockluta är en respekterad uttolkare av bland annat Evert Taube, Bellman och Dan Andersson. Innan han började uppträda som vissångare var han aktiv poet inom spoken wordkulturen. Som vissångare är han kraftfull och kompromisslös, med ett muskulöst scenutspel. Förutom luta trakterar han även mandolin, gitarr och diverse andra instrument. Tillnamnet Puch kommer från en gammal fin moped.

Gunnar Ekman utgjorde tillsammans med Gösta Linderholm gruppen ”Två Blåå” på sjuttiotalet. Han har ensam och med andra gett ut ett flertal skivor och har legat på Svensktoppen. Gunnar besitter även en njutbar stämma och är en driven gitarrist. Numera sysslar han mest med jazzen, samt visor på egen hand eller med ackompanjemang. Som han stundom bor i Finnmarken äger han också ett stort hjärta för dess egen poet Dan Andersson.

Alla tre sitter i Dan Andersson-sällskapets styrelse