Wasahofs festvåning

Festvåning och vinkällaren

Wasahofs festvåning och vinkällaren ligger en trappa ner, i källaren under restaurangen. Ingen hiss finns. Endast för slutna sällskap.

För bokning eller mer information, ring 08-32 34 40 efter kl. 13.00. Eller ännu hellre, mejla oss på bokabord@wasahof.se

Om ni önskar att hyra festvåningen så har vi ett ett omsättningskrav för mat & dryck på 12.000 kr. Lokalhyra tillkommer utöver det och är på 900 kr per timme.
Festligheterna kan pågå fram till kl 24.00.
Fredagar och lördagar så ska avbokning göras minst 8 dagar före festligheten, övriga veckodagar gäller 72 timmar.
Annars utgår lokalhyra = avbokningsavgiften.

För vinkällaren, där man kan sitta 12 personer, är omsättningskravet 8.000 kr och lokalhyran 500 kr per timme.

Se menyerna nedan och mejla era önskemål.

Möjligheternas festvåning

Den 45 kvm stora lokalen passar utmärkt för allt från festliga middagar i slutna sällskap på upp till 30 personer, till enklare barmingel eller avslappnad after work med egen bar och bartender. Eller varför inte bjuda in till en liten intim konsert med akustisk musik? Vi bollar gärna idéer med dig!

En trevlig start är ett glas ”bubbel” med våra goda krustader, finns i fyra varianter:

Olivtapenade, 25 kr

Getostmousse, 28 kr

Skagenröra, 30 kr

Anklever, 33 kr

Meny

För att kunna hålla kvalitén på den nivån vi vill behöver ni förbeställa mat, dryck och eventuellt kaffe (38 kr).

Tillbehör: Bröd & vispat smör 15 kr / person.

Festvåningsmeny Entrecôte

Förrätt

Ankleverterrine med fikon- & aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche

216 kr

Vinförslag: Crémant de Bordeaux, Haut-Mouleyre, Entre deux Mers

140 kr

Huvudrätt

Grillad Entrecôte med Café de parissmör, champinjoner, coktailtomat, vitlök & Pommes frites

365 kr

Vinförslag:  Château Coucheroy, Pessac-Léognan, Bordeaux

160 kr

Efterrätt

Rabarberkompott med jordgubbar & kanelglass

129 kr

Vinförslag: 20 Years Tawny Porto, Taylor’s Portvin (5 cl)

110 kr

Festvåningsmeny Bouillabaisse

Förrätt

Wasahofs skagenröra serverad på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron

218 kr

Vinförslag: Muscdet-sur-lie, de Sèvre et Maine

130 kr

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

249 kr

Vinförslag: Saint Véran, Louis Latour, Bourgogne, Frankrike

155 kr

Efterrätt

Crème brûlée med rårörda bär

132 kr

Vinförslag: Sauternes, Bordeaux (5 cl)

120 kr

Festvåningsmeny Svamprisotto vegetarisk

Förrätt

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing

195 kr

Vinförslag 1: Sancerre, Saget La Perrière, Loire, Frankrike

170 kr 

Huvudrätt

Svamprisotto med parmesan, bakad tomat, sparris och paprika

252 kr

Vinförslag 1: Alsace Riesling, Kuentz Bas, EKO, Frankrike

145 kr

Vinförslag 2: Alsace Pinot Noir, Gustav Lorentz, Frankrike

155 kr

Efterrätt

Rabarberkompott med jordgubbar & kanelglass

129 kr

Vinförslag: 20 Years Tawny Porto, Taylor’s Portvin (5 cl)

110 kr

Det går också bra att beställa våra populära skaldjursplatåer:

Skaldjursplatåer Seafood plateaus

Serveras med grovt bröd, rostat bröd, baguette och citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.

Served with coarse bread, toast, baguette and lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.

Platå Riviera

1.272 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Prestige

2.482 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 1

1.084 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 2

948 kr

1/2 krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor och 150 g rökta räkor. Severas med såser, bröd och citron.

Platå Varma skaldjur

1.285 kr

Halv gratinerad hummer, Ört- och Comtégratinerade fines de Normandie 4 st, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, Vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g räkor från Madagaskar, 12 vitvinskokta musslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

393 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Severas med vinaigrette, bröd och citron.