Kammarmusik-middag onsdag 31 maj

Njut av kammarmusik och tvårätters middag onsdag 31 maj i Wasahofs nya festvåning!
Violinisten Sofie Sunnerstam och kanadensaren Willem Stam (cello) är värdar och förgyller kvällarna med gnistrande klassiska pärlor, gästade av en rad internationella toppmusiker.

Hur fungerar det?
18:15-18:45 tar gästerna plats (högst 40 gäster per kväll)
19:00 serveras en av Wasahofs fantastiska festvåningshuvudrätte
20:00 börjar konserten som varar i cirka 30 minuter
20:30 serveras efterrätt och kaffe.

Biljetter beställs nedan och kostar 400 kr stycket inklusive middag och konsert. Dryck till maten finns till försäljning.

Notera att lokalen är en trappa ned utan hiss.

wasahof.se/underground-chamber-music/

Enigma Pale Ale Lansering

Idag rivstartar vi med en ny fatöl från Brutal Brewing, Enigma Pale Ale!
Till det yttre en pale ale, men där de klassiska citrussmakerna fått maka på sig för nya och spännande aromer av jordgubb, hallon och vinbär.
Nyckeln till ölets namn kommer från den nyzeeländska humlen Enigma.
Perfekt till uteserveringen!
Välkomna!

Wasahof Underground Chamber Music 18/4

Låt den goda middagen ackompanjeras av den unga eliten inom den klassiska musiken.

Tisdag 18 april kl 18:30

Fisk- och skaldjursgryta.

R. Schumann Piannokvartett op 47
David Huang, piano
Sofie Sunnerstam, fiol
Riikka Repo, viola
Willem Stam, violoncell

Crème brûlée med rårörda lingon

400kr

Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. Länk till bokningen nedan. För ytterligare information mejl: patrik.cornelius(at)wasahof.se och tel: 0766-313363.

Wasahof Underground Chamber Music

AW måndag med påskgodizz 17.30 – 19.00

Ikväll 10 april bjuder våra artister på jazzmusik mellan klockan 17.30 och 19.00.

Repertoaren utgörs av litet lugnare jazzlåtar.

Tobias Andersson (gi), Gabriel Dahl (bas) och Fjodor Prohorenko (tr).

AW-Jazz måndagar kl 17.30 – 19.00

Passa på att avnjuta dagens kvartersmiddag
Grillat majskycklingbröst med chipotlemajonnäs 146/105kr

Inled gärna med några
Barostron 12 kr styck med en Wisby Stout

Välkomna!

Korv å Mos 22 mars 2017 kl 17.30

Succén upprepas!

Korv Å Mos. Onsdagen den 22 mars klockan 17:30.

Ni är välkomna att avnjuta husets hemlagade korvar tillsammans med extra kärleksfullt hemlagade puréer och andra tillbehör.

Vi serverar en korvtallrik med Skaldjurskorv, Viltkorv och Chorizo för 186kr. Vinpaket med tre olika passande viner, sammanlagt 18cl för 99kr. Självklart serverar vi också passande alkoholfritt alternativ.

Vi har endast 42 platser. Det är först till kvarn som gäller.

Välkomna att boka bord genom att mejla: britt@wasahof.se

Välkomna önskar Sonny, Marcus och Fredrik

Vad är ostron?

Om ostron, text sammanställd av patrik.cornelius(at)wasahof.se

Människan har i alla tider ätit ostron. Efter att inlandsisen försvunnit blev det varmare och i Sverige hade vi ett medelhavsklimat som var gynnsamt för ostron. Arkeologer har hittat rikligt med ostronskal i gamla kökkenmöddingar, äldre stenålderns köksavfall. Och redan de gamla grekerna använde ostronskal som röstsedel vid val under antiken. Namnet ostron kommer från grekiskans ostrace som fritt översatt betyder röstsedel.

Myten om ostron som en kärleksstimulerande drog har sitt ursprung i Grekland och enligt den grekiska mytologin föddes Afrodite, kärlekens gudinna ur en skumvirvel i Egeiska havet. Vågorna förde henne sedan till Cypern, där hon steg i land ur ett ostronskal.
Romarna var inte sena att anamma den grekiska kulturen och ostronens fick en naturlig plats på matbordet. Det var också i Rom, som den mytomspunna dekadensen kring ostron som afrodisiaka blommade ut. Kejsaren Vittelius hade en omättlig lust på ostron och satte i sig över hundra ostron till frukost. Det var i Rom som de första idéerna om att odla ostron uppkom.

Från 1600-talet och framåt serverades ostron vid de franska, svenska och danska hoven. På Musee Condé i franska Chantilly hänger en målning av från en ostronlunch i Versailles av Jean-Francois de Troy. Här kan man se hur mycket ostron överklassen kunde stoppa i sig. Läs vidare i artikeln nedan.
wasahof.se/om-wasahof/ostron/

Succé slutsålt två nya operamiddagar

Slutsålt!

Två extra Operamiddagar

På grund av stor efterfrågan har vi lagt till två extra datum för
Operamiddagen Mobilen.

Torsdagen 6 april 18:30: Fisk- och skaldjursgryta, crème brûlée
Onsdagen 19 april 18:30: Lammlägg med kantarellsås, chokladmousse

Biljetter och Information: http://bit.do/operamiddag

Operamiddag i festvåningen

Wasahof lanserar Operamiddag!

Njut av en en-akts opera och två-rätters middag vid en av tre vardagskvällar i mars för 400 kr. Det är Menottis komiska enaktsopera The Telephone som görs i nytolkning på svenska som Mobilen i Wasahofs intima festvåning. En trappa ned utan hiss.

Onsdagen 8e mars 18:30
Tisdagen 14e mars 18:30
Torsdagen 16e mars 18:30

Fullständig information och biljettbokning här!

Julavslutning för Operalördagarna på Wasahof

Lördagen den 17 december är det Julavslutning för Operalördagarna på Wasahof! En lång rad operasångare kommer sjunga julsånger och operaarior från 20:30 och långt in på natten, ackompanjerade av Martin Hellström och Nigar Dadascheva på piano.

Kom och njut av ett glas champagne, kanske några ostron, och höstens största sångarfest på Wasahof! Kan det finnas något bättre sätt att värma upp inför julen?