Korv å Mos 22 mars 2017 kl 17.30

Succén upprepas!

Korv Å Mos. Onsdagen den 22 mars klockan 17:30.

Ni är välkomna att avnjuta husets hemlagade korvar tillsammans med extra kärleksfullt hemlagade puréer och andra tillbehör.

Vi serverar en korvtallrik med Skaldjurskorv, Viltkorv och Chorizo för 186kr. Vinpaket med tre olika passande viner, sammanlagt 18cl för 99kr. Självklart serverar vi också passande alkoholfritt alternativ.

Vi har endast 42 platser. Det är först till kvarn som gäller.

Välkomna att boka bord genom att mejla: britt@wasahof.se

Välkomna önskar Sonny, Marcus och Fredrik

Vad är ostron?

Om ostron, text sammanställd av patrik.cornelius(at)wasahof.se

Människan har i alla tider ätit ostron. Efter att inlandsisen försvunnit blev det varmare och i Sverige hade vi ett medelhavsklimat som var gynnsamt för ostron. Arkeologer har hittat rikligt med ostronskal i gamla kökkenmöddingar, äldre stenålderns köksavfall. Och redan de gamla grekerna använde ostronskal som röstsedel vid val under antiken. Namnet ostron kommer från grekiskans ostrace som fritt översatt betyder röstsedel.

Myten om ostron som en kärleksstimulerande drog har sitt ursprung i Grekland och enligt den grekiska mytologin föddes Afrodite, kärlekens gudinna ur en skumvirvel i Egeiska havet. Vågorna förde henne sedan till Cypern, där hon steg i land ur ett ostronskal.
Romarna var inte sena att anamma den grekiska kulturen och ostronens fick en naturlig plats på matbordet. Det var också i Rom, som den mytomspunna dekadensen kring ostron som afrodisiaka blommade ut. Kejsaren Vittelius hade en omättlig lust på ostron och satte i sig över hundra ostron till frukost. Det var i Rom som de första idéerna om att odla ostron uppkom.

Från 1600-talet och framåt serverades ostron vid de franska, svenska och danska hoven. På Musee Condé i franska Chantilly hänger en målning av från en ostronlunch i Versailles av Jean-Francois de Troy. Här kan man se hur mycket ostron överklassen kunde stoppa i sig. Läs vidare i artikeln nedan.
wasahof.se/om-wasahof/ostron/

Succé slutsålt två nya operamiddagar

Slutsålt!

Två extra Operamiddagar

På grund av stor efterfrågan har vi lagt till två extra datum för
Operamiddagen Mobilen.

Torsdagen 6 april 18:30: Fisk- och skaldjursgryta, crème brûlée
Onsdagen 19 april 18:30: Lammlägg med kantarellsås, chokladmousse

Biljetter och Information: http://bit.do/operamiddag

Operamiddag i festvåningen

Wasahof lanserar Operamiddag!

Njut av en en-akts opera och två-rätters middag vid en av tre vardagskvällar i mars för 400 kr. Det är Menottis komiska enaktsopera The Telephone som görs i nytolkning på svenska som Mobilen i Wasahofs intima festvåning. En trappa ned utan hiss.

Onsdagen 8e mars 18:30
Tisdagen 14e mars 18:30
Torsdagen 16e mars 18:30

Fullständig information och biljettbokning här!

Kvartersmiddag 146:-

Kvartersmiddag för 146:-
Serveras mellan kl 17.00–19.00

Måndag: Lammlägg med kantarellsås
Tisdag: Biff Minute med pommes frites, béarnaise och liten tomatsallad
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta
Torsdag: Boeuf Bourguignon
Fredag: Kokt lamm i dillsås

Vi har flera nya ölsorter på fat och olika passande viner.
Självklart finns det alkoholfria alternativ.
I baren serverar vi kvartersmiddagen för 110:-

Välkommen!

Julavslutning för Operalördagarna på Wasahof

Lördagen den 17 december är det Julavslutning för Operalördagarna på Wasahof! En lång rad operasångare kommer sjunga julsånger och operaarior från 20:30 och långt in på natten, ackompanjerade av Martin Hellström och Nigar Dadascheva på piano.

Kom och njut av ett glas champagne, kanske några ostron, och höstens största sångarfest på Wasahof! Kan det finnas något bättre sätt att värma upp inför julen?

 

Hemligheten med vår Bouillabaisse!

Det verkar som att hemligheten med fonden till Wasahofs sydfranskinspirerade fisksoppa ”Bouillabaisse” har börjat läcka ut. Därför släpper vi nu primärkällan. Köksmästaren Fredrik går igenom grunderna. Plocka fram hummerskal, piggvarsben och annat som går att återvinna! Mycket nöje!

Beaujolais Nouveau 2016

Välkomna att fira Beaujolais Nouveau 2016!

Trio Anna’s Combo spelar Piaf, Brel och Legrand.
Musiken spelas: kl 18.00, kl 18:45 samt kl 19:30.

Torsdagen den 17 november klockan 17:00–20:00

Mingeltallrik: franska ostar, lufttorkad skinka, fikonmarmelad och baguette för 128 kr serveras i baren.

För att kunna beräkna antal vore vi tacksamma om ni skickar ett mejl till bokabord@wasahof.se så att vi förbereder tillräckligt många mingeltallrikar.

Fira Mårten Gås på Wasahof

Fira Mårten Gås på Wasahof 348kr torsdag till onsdag 10-16/11

Klassisk gås med äppelmos, brysselkål, gräddsås, blodkorv och gelé 249kr.

Äppelkaka med vaniljsås 99kr.

Till detta serverar vi bland annat Mercurey Rouge från Domaine Faiveley, glas 108. Eller kanske en Pinot Noir från Golanhöjderna, glas 99kr. Vi har också fina alkholfria alternativ.

Ring oss på 08-32 34 40 efter 13.00. Meddela oss att ni önskar gås.

Nu litet om traditionen Mårten Gås. Helgonet Martin av Tours (315-397), en romersk soldat från Ungern hade konverterat till kristendomen och staden Tours innevånare vill utse den försynte munken till biskop. Enligt sägnen tog han sin tillflykt bland gässen för att undgå upphöjelsen men gässens kacklande förrådde hans gömsle. Martin blev biskop och som straff för kollaboratörerna avnjutes Gås årligen, just denna dag.

Sankt Martin är vinodlarnas och krögarnas särskilda beskyddare.