Fira Mårten Gås på Wasahof

Fira Mårten Gås på Wasahof 348kr torsdag till onsdag 10-16/11

Klassisk gås med äppelmos, brysselkål, gräddsås, blodkorv och gelé 249kr.

Äppelkaka med vaniljsås 99kr.

Till detta serverar vi bland annat Mercurey Rouge från Domaine Faiveley, glas 108. Eller kanske en Pinot Noir från Golanhöjderna, glas 99kr. Vi har också fina alkholfria alternativ.

Ring oss på 08-32 34 40 efter 13.00. Meddela oss att ni önskar gås.

Nu litet om traditionen Mårten Gås. Helgonet Martin av Tours (315-397), en romersk soldat från Ungern hade konverterat till kristendomen och staden Tours innevånare vill utse den försynte munken till biskop. Enligt sägnen tog han sin tillflykt bland gässen för att undgå upphöjelsen men gässens kacklande förrådde hans gömsle. Martin blev biskop och som straff för kollaboratörerna avnjutes Gås årligen, just denna dag.

Sankt Martin är vinodlarnas och krögarnas särskilda beskyddare.

Wasahofs festvåning

Vår festvåning är nu färdigställd. Allt från trerättersmiddag till mingel med egen bar och bartender. Det finns också en liten scen för uppträdanden. Max ca 35 personer. Festvåningen ligger i källaren under matsalen, en trappa ned, utan hiss.

wasahof.se/festvaning

Kan osten få vinet att sjunga?

Vi serverar en ostbricka för 128kr och tre passande viner för 99kr (15cl) i vår bar!
Ostarna är Saint Maure, Comté, Camembert och Roquefort. Pröva gärna med en klassisk kombination: Sancerre eller Chablis till osten Saint Maure. St Emilion till Comté och Camembert samt det söta vinet Rivesaltes till Roquefort. Självklart finns det alkoholfria alternativ. Välkomna!

Vi öppnar tisdagen den 9 augusti

Vitlöksgratinerade havskräftor, ostron fin de claires, Beloner, honungsgratinerad Chèvre, Parisare, räkröra, lufttorkad skinka, Blini med löjrom, tre olika slags Moules, lättrimmad torsk, Choucroute, Entrecôte, franska ostar och desserter, vinprovningar, bardisk, uteservering, operalördagar och sist men inte minst, vi bygger en festvåning i källaren!

Varmt välkomna!

Fira nationaldagen 6 juni 2016 på Wasahof

Fira nationaldagen på Wasahof!

Dagen till ära frestar vi med en specialare med svenska förtecken:
Platå Nordique för två personer (266 kronor): Tre sorters sill, gravad lax, skagenröra och färskpotatis.

Kvällen toppas med svensk nationalromantik, framförd av operasångare Staffan Liljas, basbaryton, kl. 20:00, ackompanjerad vid pianot av restaurangens sommelier, Patrik Cornelius.

Vi erbjuder även 15 olika slags svenska ölsorter och klassiska snapsar. Bland annat Ryttmästarens brännvin baserat på ett 1700-talsrecept från Wästgöta Regemente. Självklart smakar sillen gott även med Loka mineralvatten.

Välkommen att boka bord på vår webbsida eller ring 08-32 34 40 efter kl 13.00.

Ostronodlare Julien Lafosse

Kom och träffa ostronodlaren Julien Lafosse nu på fredag den 29 april mellan 17 och 22. Han driver ett litet familjeföretag med sex anställda som ligger i Blainville sur mer. Julien kommer att stå i baren och gå runt och hälsa litet på gästerna i matsalen.
Julien talar enbart franska, men vi hjälper gärna till och får alla era frågor besvarade! Det är fullbokat vid borden, men det går bra att ostron-trängas i baren. Vi har specialpris på ostronen denna fredag.
Soyez-les-bienvenus! Välkomna!

Korv å mos & glad påsk!

Kom och smaka våra hemlagade korvar!

Onsdagen den 6 april är du välkommen till Wasahof för att smaka husets hemlagade korvar tillsammans med extra kärleksfullt hemlagade puréer och andra tillbehör. Pris 146 kronor.

Välkomna kl. 20.30. Du väljer två av fyra korvar och två av fyra puréer. Till detta plockar vår sommelier Patrik Cornelius fram ett passande vin från Rioja eller Bourgogne.

Välj mellan viltkorv, ankkorv, lammkorv och chorizo, samt tryffelpuré, rotfruktspuré, sötpotatispuré eller puré på jordärtskocka och svartrot.

Välkommen att boka bord genom att mejla patrik.cornelius@wasahof.se

Vi vill även passa på att önska alla våra gäster en glad påsk samt meddela att vi har stängt från och med fredag 25/3 till och med måndag 28/3.

Vi ses!

Hälsningar
Fredrik Cornelius, Markus Stoltz och Sonny Jansson (gästkock)

Vårhälsning från Strindberg

Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,
nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.
Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:
Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.
AUGUST STRINDBERG