Kammarmusik våren 2013

Första måndagen i varje månad 2013 kl 17.30-19.00. Välkomna! Fritt inträde. Konstnärlig ledare är Erik Sunnerstam.

7 januari ”Stockholms bellmanblåsare” Lotta van den Poel klarinett, Sara Aronson Horn, Erik Sunnerstam flöjt. Musik av Mozart, Bellman, Haydn.

4 februari ”Trio Tarantino” Anna Eklund-Tarantino sopran, Piamorex piano, Erik Sunnerstam flöjt. Musik av Mozart, Verdi, Puccini. Faure.

4 Mars ”Hagakvartetten” Erik Sunnerstam flöjt, Ulrika Jansson violin, Eriikka Nylund viola, Mimi Sunnerstam cello. Mozarts Flöjtkvartetter i C, D & A.

6 maj ”Wasahofs Restaurangtrio”, Erik Sunnerstam flöjt, Bo Westerberg cello, Patrik Cornelius piano. Musik av Schubert, Offenbach, Godard, Sullivan och Planquette.

3 juni ”Stockholms Bellmanblåsare”, Lotta van den Poel klarinett, Sara Aronson Horn, Erik Sunnerstam flöjt. En bukett av vårens och sommarens svenska musikskatt.

Varmt Välkomna!

Liten meny från Alsace 28 maj till 9 juni 2012

Favorit i repris. Ett litet smakprov från Alsace!

Nu kompletterar vi den ordinarie menyn med några smakprover från Alsace. De olika rätterna skriver vi upp på griffeltavlorna i matsalen. Låt gärna rätterna ackompanjeras av några av vinerna från Alsace.

Kokt sparris med vittvins-Hollandaise, kryddiga korvar med rökig bacon och Choucroute, Comtégratinerade murklor… kom förbi, läs dagens tips på griffeltavlan och beställ Din favorit.

Inte bara dialekten i Alsace är germansk, även köket orienterar sig mot de östliga grannarna. Surkål, gås och smakrika korvar är grundpelare i matlagningen här. Grädde, murklor, ost och äpplen är också viktiga ingredienser.

Det sägs att varje by i Alsace har sitt eget recept på choucroute, en överdådig måltid bestående av syrad jäst, mjölksyrad vitkål, ovanpå vilket det tornar upp sig korvar, fläsk och potatis. Avnjuten tillsammans med en sejdel öl med uppfriskande beska eller ett glas riesling med krispig syra blir choucroute en festlig måltid. En måltid som utgör en gastronomisk symbol för Alsace. Men det finns mer än choucroute.

Trots att Alsace ligger i Frankrikes nordöstligaste hörn är klimatet väl lämpat för vinodling, särskilt för framställning av arombetonade vita viner. Vogeserna skyddar vinodlingarna från Atlantens inflytande med dess ombytliga och regniga väder. Efter de ofta kalla och snöiga vintrarna är somrarna långa, torra och mycket soliga, så att druvorna kan mogna långsamt och utveckla sin arom.

Alsace är med hänförande vackra landskap, inbjudande gastronomi och stort vinutbud en av Frankrikes mest lockande vinregioner. Välkommen på ett litet smakprov (i samarbete med franska staten, SOPEXA)

25 olika viner på glas i baren!

Prova vinpass à 99 kr! Välj tre sorter av 25 olika viner såsom Champagne, Madiran, Sancerre och St Emilion.

I baren serverar vi också enklare rätter till rätt pris. Du finner godsaker såsom sniglar provencales, moules et frites och Parisare. Vi serverar också barostron för 10:- per styck och en ostbricka med fem olika franska ostar.

Dagens rätt serveras i baren kl 17:00-19:00 för 95:-

Vi serverar ett 20-tal viner glasvis. De flesta är från Frankrike. Ett glas Champagne kostar 117:- och ett glas Bordeaux kostar 89:-. Ett litet enklare barvin kostar 58:-.

Vi serverar också traditionell lager, ale, weissbier och stout på fat. Traditionella sorter upphällda på traditionellt sätt. Med den klassiska skumkronan. Fatölen kompletteras av bland annat några belgiska ölsorter på flaska.

Vi kan också stoltsera med flera olika sorters Calvados.

Pröva gärna någon av våra klassiska drinkar. Vi serverar ett flertal olika typer av Gin. Prova gärna Hendricks gin. Serveras med gurka.

Välkommen att besöka vår bar!

Etiketter:

Beaujolais Nouveau 60 år!

Var välkommen att pröva årets Beaujolais Nouveau torsdagen den 17 november klockan 17:00-19:00 för endast 25 kr glaset!

Beaujolais Nouveau föddes den 13 november 1951 – och firar därför 60 år. Trots det är druvan Gamay fortfarande lika pigg och alert.

Två sommelierer finns på plats och visning av vinkällaren kan ordnas. Till den som törs, finns möjlighet att smaka en mycket vällagrad gammal Beaujolais Nouveau. Självklart finns det också mycket annat att prova. Pröva vårt vinpass som innebär att Du kan pröva tre olika viner för 99 kr.

Självklart har vi utmärkta alkoholfria viner!

Välkomna att mingla i Wasahofs Bar!

Etiketter:

Nykokta, småländska signalkräftor…

Nu är det äntligen tid för att njuta av våra traditionsenliga kräftor. Vi serverar nykokta, småländska signalkräftor. De presenteras på en tallrik om sex stycken för 179:-. Den klassiska västerbottenosten och det rostade brödet ingår förstås! Sång till snapsen rekommenderas. Goda alternativ till kräftor är Riesling, Chablis eller Picpoul. Utmärkt är också en Loka med litet pressad citron.

Gör en enkel kräftskiva:

  1. Boka bord på Wasahof för några nära och kära
  2. Mejla ut en inbjudan
  3. Kom hit och njut!

Välkomna!

Uteserveringen från kl 16:00!

Vi kan stoltsera med en uteservering som har sol när solen skiner. Vid bra väder öppnar vi uteserveringen redan klockan 16:00. Köket öppnar som vanligt kl 17:00.

Piaf på Wasahof 20 mars!

Lördagen den 20:e mars 2010, kl 20:30 spelar Piaf på Wasahof.

Solveig Faringer
Sopran

Oskar Ekberg
Piano

Solveig Faringer är sedan länge känd som sångerska i opera- romans- kammarmusiksammanhang. Den här kvällen sjunger hon I härligt samarbete med den unge framgångsrike pianisten Oskar Ekberg en passionerad avdelning Piaf sånger ur deras program FRANSKA FÖRÄLSKELSER.

www.solveigfaringer.se

Musiken börjar klockan 20:30 och pågår i ca 20 minuter.

Du som bokar bord och vill lyssna till Solveig skall meddela att du vill lyssna på musiken.

Välkomna!

Vinmässa lördag 20 februari kl 13–16

Wasahofs traditionella Vinmässa äger rum lördagen den 20 februari kl. 13–16.

Entré 150 kr för att pröva 10 viner. Delikatesstallrik för 120 kr. Ring & reservera på 08-323440.

Vi samarbetar med ett par av Sveriges mest framträdande vinimportörer. Vinspecialister från Spendrups vin och JanAke WineGroup samt Wasahof önskar er välkomna.

Restaurangens sommelier, Patrik Cornelius, finns också på plats och det finns möjligheter att besöka Wasahofs 111 år gamla vinkällare!

Etiketter: