Om Wasahof

Le Bistrot de Wasahof

Wasahof heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Därför har vi en bred meny som innehåller allt från skaldjursplatåer, fina fisken och lammrostbiff till välhängda biffar och rumstempererade franska ostar. Vår specialitet är ostron.

Vi säger som på Bistroerna i Paris – Soyez les bienvenus!

Le Bistrot de Wasahof

Röster om Wasahof

”Så länge sådana här ställen finns kvar kommer jag att älska Stockholm.” Mitt i, 4 poäng av 5 möjliga (2012-02-14)

”Stans bästa skaldjur finns här, men också huvudstadens bästa blandning av publik.”Tidningen S (2011-04-15)

”…Stockholms mest pålitliga huvudrätter…”Metro, 4 poäng av 5 möjliga (2011-04-01)

”Wasahof fick sitt första utskänkningstillstånd 1899. Än håller allt hög klass, från mat och lokal till personal”SvD (2009-03-27)

”…för ombonad och fransk stämning är det till Wasahof man skall gå, flera sorters ostron och en ordentlig vinlista, med allt från champagne till husets Muscadet-sur-lie”DN (2009-02-05)

Vinerna

Vår dryckeslista är franskinfluerad, men vi har tagit oss friheten att lyfta in berömda och välgjorda viner även från andra delar av vinvärlden. Det var ju trots allt de franska hugenotterna som planterade de första vinrankorna i Sydafrika. Vi har också en fin vinkällare under matsalen.

Gästerna

Våra gäster består av en brokig blandning av hitresta och tillresta, konstnärer, tjänstemän och studenter. Det är inte ovanligt att vi har både en 80-åring och en 25-åring som ska firas på samma kväll.

Miljön

Miljön vill vi värna om genom att försöka låta lokalen se ut som den alltid har gjort. Det har varit krog på Dalagatan 46 sedan 1890-talet. Matsalen närmast gatan är oförändrad sedan dess tillblivelse. Wasahof är ett familjeföretag. Om Du håller ögonen öppna så kan Du emellanåt se Krögarfar Lennart i lokalen, han tog över Wasahof redan 1968. Han har strävat efter den nöjda gästen i över 40 år på samma adress.

Etik

Våra ledord är ärlighet, omtanke och respekt. Ärlighet och omtanke mot gäster, kunder och anställda och respekt för samhällets spelregler.

Om Wasahof

Le Bistrot de Wasahof

Wasahof heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Därför har vi en bred meny som innehåller allt från skaldjursplatåer, fina fisken och lammrostbiff till välhängda biffar och rumstempererade franska ostar. Vår specialitet är ostron.

Vi säger som på Bistroerna i Paris – Soyez les bienvenus!

Le Bistrot de Wasahof

Röster om Wasahof

”Så länge sådana här ställen finns kvar kommer jag att älska Stockholm.” Mitt i, 4 poäng av 5 möjliga (2012-02-14)

”Stans bästa skaldjur finns här, men också huvudstadens bästa blandning av publik.”Tidningen S (2011-04-15)

”…Stockholms mest pålitliga huvudrätter…”Metro, 4 poäng av 5 möjliga (2011-04-01)

”Wasahof fick sitt första utskänkningstillstånd 1899. Än håller allt hög klass, från mat och lokal till personal”SvD (2009-03-27)

”…för ombonad och fransk stämning är det till Wasahof man skall gå, flera sorters ostron och en ordentlig vinlista, med allt från champagne till husets Muscadet-sur-lie”DN (2009-02-05)

Vinerna

Vår dryckeslista är franskinfluerad, men vi har tagit oss friheten att lyfta in berömda och välgjorda viner även från andra delar av vinvärlden. Det var ju trots allt de franska hugenotterna som planterade de första vinrankorna i Sydafrika. Vi har också en fin vinkällare under matsalen.

Gästerna

Våra gäster består av en brokig blandning av hitresta och tillresta, konstnärer, tjänstemän och studenter. Det är inte ovanligt att vi har både en 80-åring och en 25-åring som ska firas på samma kväll.

Miljön

Miljön vill vi värna om genom att försöka låta lokalen se ut som den alltid har gjort. Det har varit krog på Dalagatan 46 sedan 1890-talet. Matsalen närmast gatan är oförändrad sedan dess tillblivelse. Wasahof är ett familjeföretag. Om Du håller ögonen öppna så kan Du emellanåt se Krögarfar Lennart i lokalen, han tog över Wasahof redan 1968. Han har strävat efter den nöjda gästen i över 40 år på samma adress.

Etik

Våra ledord är ärlighet, omtanke och respekt. Ärlighet och omtanke mot gäster, kunder och anställda och respekt för samhällets spelregler.