Om Wasahof

Le Bistrot de Wasahof

Wasahof heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Därför har vi en bred meny som innehåller allt från skaldjursplatå, gratinerad hummer och fina fisken till välhängda biffar och rumstempererade franska ostar. Vår specialitet är ostron.

Vi säger som på Bistroerna i Paris – Soyez les bienvenus!

Wasahof Jirlow

Röster om Wasahof

”Så länge sådana här ställen finns kvar kommer jag att älska Stockholm.” Mitt i, 4 poäng av 5 möjliga 

”Stans bästa skaldjur finns här, men också huvudstadens bästa blandning av publik.”Tidningen S 

”…Stockholms mest pålitliga huvudrätter…”Metro, 4 poäng av 5 möjliga

”Wasahof fick sitt första utskänkningstillstånd 1899. Än håller allt hög klass, från mat och lokal till personal”SvD 

”…för ombonad och fransk stämning är det till Wasahof man skall gå, flera sorters ostron och en ordentlig vinlista, med allt från champagne till husets Muscadet-sur-lie”DN

Vinerna

Vår vinlista är framför allt influerad av Frankrike och Spanien. Vi strävar efter att ha klassiska producenter och mindre familjegårdar representerade. Vi har också en fin vinkällare under matsalen som huserar viner med mognad, allt från 1899 (lika gammal som krogen) och framåt.

Gästerna

Våra gäster består av en härlig blandning av jubilarer av alla de slag, njutare av romantiska skaldjurmåltider, boende i kvarteret som slinker in på en kvartersmiddag, operaentusiaster osv. Det är inte ovanligt att vi har både en 75-åring och en 25-åring som ska firas på samma kväll.

Miljön

Restaurangen består av några olika delar. Först kommer ni in i den vackra och nybyggda baren (öppnar mars 2021). Innanför baren ligger Bellmansrummet med målningar av Gösta Hallencreutz som målades på 1940-talet. Det lilla och populära  chambre separéet kallas Wasarummet och ligger till vänster när man kommit in en bit i lokalen. Där finns bilder bla från vårt 100-årsjubiléum 1999.

En trappa ned ligger vår vinkällare där flaskor lagrats i över 100 år. De äldsta buteljerna är från vår farfar, som också var restauratör. Bredvid vinkällaren finns också vår festvåning som skapades 2016, där vi har temamiddagar, konserter, vinprovningar och annat kul.

Miljön vill vi värna om genom att hålla efter den och samtidigt bevara det som bevaras skall och kan. Det har varit krog på Dalagatan 46 sedan 1890-talet.

Wasahof är ett familjeföretag. Om Du håller ögonen öppna så kan Du emellanåt se Krögarfar Lennart i lokalen, han tog över Wasahof redan 1968. Han har strävat efter den nöjda gästen sedan dess. Hans sonson, Tom, står förmodligen just nu i köket och kokar musslor.

Etik

Våra ledord är ärlighet, omtanke och respekt. Ärlighet och omtanke mot gäster, kunder och anställda och respekt för samhällets spelregler.

Ägare

Restaurangen ägs och drivs av bröderna Cornelius, Fredrik – köksmästare och Patrik –   sommelier.

 

Om Wasahof

Le Bistrot de Wasahof

Wasahof heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Därför har vi en bred meny som innehåller allt från skaldjursplatå, gratinerad hummer och fina fisken till välhängda biffar och rumstempererade franska ostar. Vår specialitet är ostron.

Vi säger som på Bistroerna i Paris – Soyez les bienvenus!

Wasahof Jirlow

Röster om Wasahof

”Så länge sådana här ställen finns kvar kommer jag att älska Stockholm.” Mitt i, 4 poäng av 5 möjliga 

”Stans bästa skaldjur finns här, men också huvudstadens bästa blandning av publik.”Tidningen S 

”…Stockholms mest pålitliga huvudrätter…”Metro, 4 poäng av 5 möjliga

”Wasahof fick sitt första utskänkningstillstånd 1899. Än håller allt hög klass, från mat och lokal till personal”SvD 

”…för ombonad och fransk stämning är det till Wasahof man skall gå, flera sorters ostron och en ordentlig vinlista, med allt från champagne till husets Muscadet-sur-lie”DN

Vinerna

Vår vinlista är framför allt influerad av Frankrike och Spanien. Vi strävar efter att ha klassiska producenter och mindre familjegårdar representerade. Vi har också en fin vinkällare under matsalen som huserar viner med mognad, allt från 1899 (lika gammal som krogen) och framåt.

Gästerna

Våra gäster består av en härlig blandning av jubilarer av alla de slag, njutare av romantiska skaldjurmåltider, boende i kvarteret som slinker in på en kvartersmiddag, operaentusiaster osv. Det är inte ovanligt att vi har både en 75-åring och en 25-åring som ska firas på samma kväll.

Miljön

Restaurangen består av några olika delar. Först kommer ni in i den vackra och nybyggda baren (öppnar mars 2021). Innanför baren ligger Bellmansrummet med målningar av Gösta Hallencreutz som målades på 1940-talet. Det lilla och populära  chambre separéet kallas Wasarummet och ligger till vänster när man kommit in en bit i lokalen. Där finns bilder bla från vårt 100-årsjubiléum 1999.

En trappa ned ligger vår vinkällare där flaskor lagrats i över 100 år. De äldsta buteljerna är från vår farfar, som också var restauratör. Bredvid vinkällaren finns också vår festvåning som skapades 2016, där vi har temamiddagar, konserter, vinprovningar och annat kul.

Miljön vill vi värna om genom att hålla efter den och samtidigt bevara det som bevaras skall och kan. Det har varit krog på Dalagatan 46 sedan 1890-talet.

Wasahof är ett familjeföretag. Om Du håller ögonen öppna så kan Du emellanåt se Krögarfar Lennart i lokalen, han tog över Wasahof redan 1968. Han har strävat efter den nöjda gästen sedan dess. Hans sonson, Tom, står förmodligen just nu i köket och kokar musslor.

Etik

Våra ledord är ärlighet, omtanke och respekt. Ärlighet och omtanke mot gäster, kunder och anställda och respekt för samhällets spelregler.

Ägare

Restaurangen ägs och drivs av bröderna Cornelius, Fredrik – köksmästare och Patrik –   sommelier.