Vinprovning
Vinprovning

Vinprovning i Stockholm

Välkommen till Wasahofs snart 120-åriga vinkällare som ligger i Vasastan i Stockholm! På ett lättsamt och inbjudande sätt går vår sommelier igenom dryckens historia, tillverkning och typer. En diskussion kring mat och dryck i kombination är en trevlig inledning på måltiden i matsalen.

Vi genomför både vinprovningar på beställning för privata sällskap (minimum 3600 kr per grupp upp till 10 personer) och öppna vinprovningar (från 360 kr per person) dit man är välkommen att prova vin tillsammans med andra intresserade på i förväg bestämda datum, se nedan. Gör en förfrågan via britt@wasahof.se , en bokningsbekräftelse måste erhållas.

Vinprovningar på beställning

Vinprovningarna äger rum i vår vinkällare eller festvåning beroende på sällskapets storlek och leds av en kunnig sommelier. En provning tar 45 minuter till en timme och kostar minimum 3.600 kr per grupp upp till 10 personer därefter 360 kr per person. En provning med ostron kostar minimum 4.600 kr per grupp upp till 10 personer därefter 460 kr per person. För att göra en förfrågan, vänligen uppge datum, tid och tema (vår Sommelier kan tidigast vardagar kl 18.30, lördagar kl 17.00) sänd till britt@wasahof.se

 

Vi kan erbjuda följande standardteman:

Fyra franska viner & fyra franska ostar

Lär känna några av Frankrikes anrikaste viner och ostar och upptäck hur de inbördes passar ihop! Vi börjar med att prova vinerna och lär oss om distrikten varifrån de kommer, varefter vi går över till ostarna samt deras historia och särart.

Bordeaux – rött, vitt & sött

Bordeaux anses ofta vara väldens mest framstående vinodlingsområde. Vi provar typiska och klassiska rödviner från de förnäma distrikten Saint-Emilion, Pomérol och Haut-Médoc. Vi får därutöver en inblick i hur olika, men var och en njutningsfulla, områdets vita viner kan vara.

Champagne och mousserande

Vad är skillnaden mellan ett mousserande vin och en äkta champagne? Hur skiljer sig ett ”vanligt” mousserande vin från ett gjort med champagnemetoden? Lär om olika produktionsmetoder och finn dina egna favoriter bland dessa ädla drycker!

Prosecco & Amarone med släktingar

Vi får här avnjuta några pärlor från Venetoregionen, vid Alpernas fot. Upptäck hur man med italiensk kreativitet och idérikedom kan skapa sinsemellan väldigt olika men intressanta viner med samma druvor och snarlik jordmån som grund. Men vi inleder med ett mousserande vin som blivit mycket populärt över hela världen!

Fem klassiska röda viner från Italien

I Italien präglas de olika historiska landsdelarna av en stark individualism vilket också speglas i de olika viner som framställs. Upptäck skillnaderna mellan klassiska viner från det svala Piemonte i norr, Toskana och Abruzzo i mitten och andra från den heta, södra delen av den italienska stöveln!

Berömda spanska viner

Spanien är ett vinland på frammarsch. Upptäck vad innovativa vinmakare med nya metoder kan åstadkomma, men konstatera dessutom att gamla traditioner ofta står sig än!

Ostron, vin & Champagne

Vilka ostron är bäst? Stillahavsostron odlade i Frankrike eller det klassiska europeiska ostronet, som ännu kan fiskas i Bohuslän? Och vad skall man dricka till? Hitta dina favoriter bland Champagne, olika vita viner och stout, som traditionen påbjuder på Irland!

Öppna vinprovningar

Till dessa är alla välkomna oavsett antal, men vi blir max ca 30 personer. Sänd en förfrågan till britt@wasahof.se

En bokningsbekräftelse måste erhållas.

 

Datum för öppna vinprovningar 2019

April

Fredag 5/4 kl 18.30, Klassiska viner från Nya Världen, 340 kr (Fullbokad)

Torsdag 11/4 kl 18.30, Druvtypiska röda viner från Amerika, 340 kr

Torsdag 25/4 kl 18.30, Fyra franska viner & fyra franska ostar, 340 kr

Maj

Fredag 3/5 kl 18.30, Bordeaux – Rött, Vitt & Sött, 340 kr

Torsdag 9/5 kl 18.30, Champagne & Mousserande, 340 kr

Torsdag 16/5 kl 18.30, Prosecco & Amarone med släktingar, 340 kr

Torsdag 23/5 kl 18.30, Fem klassiska röda viner från Italien, 340 kr

Onsdag 29/5 kl 18.30, Berömda Spanska viner, 340 kr

Juni

Torsdag 6/6 kl 18.30, Ostron, Vin & Champagne, 440 kr

Fredag 14/6 kl 18.30, Klassiska viner från Nya Världen, 340 kr

Onsdag 19/6 kl 18.30, Druvtypiska röda viner från Amerika, 340 (Inställd)

Torsdag 27/6 kl 18.30, Klassiska druvtypiska viner från Alsace, 340 kr

Juli & Augusti

Sommaruppehåll

 


Wasahof

Presentkort

Presentkort på vinprovning säljs i Wasahofs bar från kl 17.00, måndag till lördag. Om ni önskar komma förbi tidigare på dagen, efter kl 14.00, vänligen ring 08-32 34 40 så hjälper vi dig.

Ett presentkort till öppna vinprovningar kostar 340 kr per person. Presentkortet går också att använda i vår bar och matsal.


 

Boka vinprovning

För att boka en vinprovning, vänligen skicka ett mail till britt@wasahof.se där du talar om vilken provning du är intresserad av samt hur många personer som önskar deltaga, vi önskar ta betalt i förskott via swish.

Boka vinprovning eller ställ frågor via e-post

Skicka ett e-postmeddelande till britt@wasahof.se om du vill boka en vinprovning eller har frågor.