Festvåning Wasahof

Festvåning Wasahof

Wasahofs festvåning ligger en trappa ner, i källaren under restaurangen. Ingen hiss finns. Endast för slutna sällskap.

För bokning eller mer information, ring 08-32 34 40 efter kl. 13.00. Eller ännu hellre, mejla oss på bokabord@wasahof.se

För att hyra festvåningen kvällstid söndag till torsdag, ca 18.00–24.00, är hyran 5.000 kr inklusive moms och då ingår en personal under kvällen samt städning.  Om det ni konsumerar överstiger 9.000 kr inklusive moms tillkommer i allmänhet ingen lokalhyra. Fredagar och lördagar höjs kraven på konsumtion, men vi är öppna för att diskutera frågan,  det beror exempelvis på storleken på gruppen. Se menyerna nedan och mejla era önskemål.

Möjligheternas festvåning

Den 45 kvm stora lokalen passar utmärkt för allt från festliga middagar i slutna sällskap på upp till ca 35 personer, till enklare barmingel eller avslappnad after work med egen bar och bartender. Eller varför inte bjuda in till en liten intim konsert med akustisk musik? Vi bollar gärna idéer med dig!

En trevlig start är ett glas ”Bubbel” med våra goda Crustader, finns i fyra varianter.

Olivtapenade 25 kr, Getostmousse 28 kr, Skagenröra 30 kr & Anklevermousse 33 kr.


Meny

Festvåningsmeny Entrecôte

Förrätt

Tomat- och mozzarellasallad med balsamico, olivolja och rödlök, 104 kr
Vinförslag: Cava, crémant eller champagne

Huvudrätt

Grillad entrecôte, innanlår, med Café de Parissmör, champinjoner, rotgrönsaker, 294 kr
Vinförslag: St Emilion, DO Toro,

Dessert

Vaniljglass med rostad mandel och chokladsås, 127 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, Sauternes, Rieussec,(5 cl)

 

Festvåningsmeny Bouillabaisse

Förrätt

Wasahofs skagenröra serverad på mörkt bröd, 174 kr
Vinförslag: Muscadet-sur-lie, Lias Martin Codax, Albariño.

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fiskgryta ”Bouillabaisse” med aioli, 231 kr
Vinförslag: Ghost Pines Chardonnay. Sancerre, Gitton, Loire.

Efterrätt

Crème brûlée med bär, 116 kr
Vinförslag: Pedro Ximenez, Andalusien. Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)

 

Festvåningsmeny Skaldjur

Förrätt

Ört- och Comtégratinerade Ostron, Fines, N4 4 st, 138 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Huvudrätt

Halv vitlöksgratinerad hummer med citron & dill, 299 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Efterrätt

Äppelkaka med vaniljsås, 132 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, 83 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)

 

Festvåningsmeny Svamprisotto vegetarisk

Förrätt

Tomat- och mozzarellasallad med balsamico, olivolja och rödlök, 104 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Huvudrätt

Svamprisotto med parmesan, sparris och bakad tomat, 198 kr
Vinförslag 1: Riesling, Weingut Frank, Mosel, 93 kr
Vinförslag 2: Beaujolais Griotte, Bourgogne, 94 kr

Efterrätt

Husets sorbet i flarnkorg med bärkompott, 106 kr
Vinförslag 1: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sandemans Invalid Port, 72 kr (5 cl)

 

Det går också bra att beställa våra populära skaldjursplatåer.