
Festvåning Wasahof
Wasahofs festvåning ligger en trappa ner, i källaren under restaurangen. Ingen hiss finns. Endast för slutna sällskap.
För bokning eller mer information, ring 08-32 34 40 efter kl. 13.00. Eller ännu hellre, mejla oss på bokabord@wasahof.se
För att hyra festvåningen kvällstid söndag till torsdag, ca 18.00–24.00, är hyran 5.000 kr inklusive moms och då ingår en personal under kvällen samt städning. Om det ni konsumerar överstiger 9.000 kr inklusive moms tillkommer i allmänhet ingen lokalhyra. Fredagar och lördagar höjs kraven på konsumtion, men vi är öppna för att diskutera frågan, det beror exempelvis på storleken på gruppen. Se menyerna nedan och mejla era önskemål.
Möjligheternas festvåning
Den 45 kvm stora lokalen passar utmärkt för allt från festliga middagar i slutna sällskap på upp till ca 35 personer, till enklare barmingel eller avslappnad after work med egen bar och bartender. Eller varför inte bjuda in till en liten intim konsert med akustisk musik? Vi bollar gärna idéer med dig!
En trevlig start är ett glas ”Bubbel” med våra goda Crustader, finns i fyra varianter.
Olivtapenade 25 kr, Getostmousse 28 kr, Skagenröra 30 kr & Anklevermousse 33 kr.
Meny
Festvåningsmeny Entrecôte
Förrätt
Tomat- och mozzarellasallad med balsamico, olivolja och rödlök, 104 kr
Vinförslag: Cava, crémant eller champagne
Huvudrätt
Grillad entrecôte, innanlår, med Café de Parissmör, champinjoner, rotgrönsaker, 294 kr
Vinförslag: St Emilion, DO Toro,
Dessert
Vaniljglass med rostad mandel och chokladsås, 127 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, Sauternes, Rieussec,(5 cl)
Festvåningsmeny Bouillabaisse
Förrätt
Wasahofs skagenröra serverad på mörkt bröd, 174 kr
Vinförslag: Muscadet-sur-lie, Lias Martin Codax, Albariño.
Huvudrätt
Sydfranskinspirerad fiskgryta ”Bouillabaisse” med aioli, 231 kr
Vinförslag: Ghost Pines Chardonnay. Sancerre, Gitton, Loire.
Efterrätt
Crème brûlée med bär, 116 kr
Vinförslag: Pedro Ximenez, Andalusien. Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)
Festvåningsmeny Skaldjur
Förrätt
Ört- och Comtégratinerade Ostron, Fines, N4 4 st, 138 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr
Huvudrätt
Halv vitlöksgratinerad hummer med citron & dill, 299 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr
Efterrätt
Äppelkaka med vaniljsås, 132 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, 83 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)
Festvåningsmeny Svamprisotto vegetarisk
Förrätt
Tomat- och mozzarellasallad med balsamico, olivolja och rödlök, 104 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr
Huvudrätt
Svamprisotto med parmesan, sparris och bakad tomat, 198 kr
Vinförslag 1: Riesling, Weingut Frank, Mosel, 93 kr
Vinförslag 2: Beaujolais Griotte, Bourgogne, 94 kr
Efterrätt
Husets sorbet i flarnkorg med bärkompott, 106 kr
Vinförslag 1: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sandemans Invalid Port, 72 kr (5 cl)
Det går också bra att beställa våra populära skaldjursplatåer.