Wasahofs festvåning

Wasahofs festvåning

Wasahofs festvåning ligger en trappa ner, i källaren under restaurangen. Ingen hiss finns. Endast för slutna sällskap.

För bokning eller mer information, ring 08-32 34 40 efter kl. 13.00. Eller ännu hellre, mejla oss på bokabord@wasahof.se

Om ni önskar att hyra festvåningen så har vi ett ett omsättningskrav på 12.000 kr. Om det mot all förmodan skulle vara så att notan understiger 12.000 kr kommer vi debitera er för mellanskillnaden. Men frukta inte, detta är något som nästan aldrig händer. Lockelserna är alldeles för stora. Festligheterna kan pågå fram till kl 24.00. Se menyerna nedan och mejla era önskemål.

Möjligheternas festvåning

Den 45 kvm stora lokalen passar utmärkt för allt från festliga middagar i slutna sällskap på upp till 30 personer, till enklare barmingel eller avslappnad after work med egen bar och bartender. Eller varför inte bjuda in till en liten intim konsert med akustisk musik? Vi bollar gärna idéer med dig!

En trevlig start är ett glas ”bubbel” med våra goda krustader, finns i fyra varianter:

Olivtapenade, 25 kr

Getostmousse, 28 kr

Skagenröra, 30 kr

Ankleversnitt, 33 kr

Meny

För att kunna hålla kvalitén på den nivån vi vill behöver ni förbeställa mat, dryck och eventuellt kaffe (32 kr).

Festvåningsmeny Entrecôte

Förrätt

Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök, kaprisbär och rostad Brioche

195 kr

Vinförslag: Champagne

139 kr

Huvudrätt

Grillad Entrecôte med Café de parissmör, vitlök och pommes

325 kr

Vinförslag: Moulin d´Issan

137 kr

Efterrätt

Äppelkaka med vaniljsås

121 kr

Vinförslag: Sauternes, Rieussec, (5 cl)

114 kr

Festvåningsmeny Bouillabaisse

Förrätt

Wasahofs skagenröra serverad på mörkt bröd

192 kr

Vinförslag: La Croix St-Laurent

128 kr

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fiskgryta ”Bouillabaisse” med aioli

241 kr

Vinförslag: Bernard Defaix, Rully

149 kr

Efterrätt

Crème brûlée med rårörda bär

129 kr

Vinförslag: Sauternes, Rieussec, (5 cl)

94 kr

Festvåningsmeny Svamprisotto vegetarisk

Förrätt

Fetaostsallad med soltorkad tomat, bönor, cashewnötter och örter

179 kr

Vinförslag: Arízano, Chardonnay

130 kr

Huvudrätt

Svamprisotto med parmesan, sparris och bakad tomat

202 kr

Vinförslag 1: Magic Mountain, Leitz

129 kr

Vinförslag 2: Beaujolais Griotte, Bourgogne

99 kr

Efterrätt

Äppelkaka med vaniljsås

121 kr

Vinförslag: Sauternes, Rieussec, (5 cl)

114 kr

Det går också bra att beställa våra populära skaldjursplatåer:

Skaldjursplatåer Seafood plateaus

Serveras med grovt bröd, rostat bröd, baguette och citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.

Served with coarse bread, toast, baguette and lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.

Platå Riviera

1.011 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Prestige

1.993 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 1

924 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 2

812 kr

1/2 krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor och 150 g rökta räkor. Severas med såser, bröd och citron.

Platå Varma skaldjur

1.023 kr

Halv gratinerad hummer, Ört- och Comtégratinerade fines de Normandie 4 st, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, Vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g räkor från Madagaskar, 12 vitvinskokta musslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

333 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Severas med vinaigrette, bröd och citron.