Festvåning Wasahof

Festvåning Wasahof

Wasahofs festvåning ligger en trappa ner, i källaren under restaurangen. Ingen hiss finns. Endast för slutna sällskap.

För bokning eller mer information, ring 08-32 34 40 efter kl. 13.00. Eller ännu hellre, mejla oss på bokabord@wasahof.se

Om ni önskar att hyra festvåningen så har vi ett ett omsättningskrav på 12000 kr. Om det mot all förmodan skulle vara så att notan understiger 12000 kr kommer vi debitera er för mellanskillnaden. Men frukta inte, detta är något som nästan aldrig händer. Lockelserna är alldeles för stora. Festligheterna kan pågå fram till 24:00. Se menyerna nedan och mejla era önskemål.

Möjligheternas festvåning

Den 45 kvm stora lokalen passar utmärkt för allt från festliga middagar i slutna sällskap på upp till ca 35 personer, till enklare barmingel eller avslappnad after work med egen bar och bartender. Eller varför inte bjuda in till en liten intim konsert med akustisk musik? Vi bollar gärna idéer med dig!

En trevlig start är ett glas ”Bubbel” med våra goda Crustader, finns i fyra varianter.

Olivtapenade 25 kr, Getostmousse 28 kr, Skagenröra 30 kr & Anklever snitt 33 kr.


Meny

Festvåningsmeny Boeuf Borgonionne

Förrätt

Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök, kaprisbär och rostad Brioche 189 kr
Vinförslag: Cava, crémant eller champagne

Huvudrätt

Boeuf Borgonionne med ört slungad kulpotatis 192 kr

Vinförslag: St Emilion, DO Toro,

Efterrätt

Äppelkaka med vaniljsås, 118 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, Sauternes, Rieussec,(5 cl)

 

Festvåningsmeny Bouillabaisse

Förrätt

Wasahofs skagenröra serverad på mörkt bröd, 182 kr
Vinförslag: Muscadet-sur-lie, Lias Martin Codax, Albariño.

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fiskgryta ”Bouillabaisse” med aioli, 241 kr
Vinförslag: Ghost Pines Chardonnay. Sancerre, Gitton, Loire.

Efterrätt

Crème brûlée med bär, 122 kr
Vinförslag: Pedro Ximenez, Andalusien. Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)

 

Festvåningsmeny Skaldjur

Förrätt

Ört- och Comtégratinerade Ostron, Fines, N4 4 st, 116 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Huvudrätt

Halv vitlöksgratinerad hummer med citron & dill, 277 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Efterrätt

Äppelkaka med vaniljsås, 118 kr
Vinförslag 1: Pedro Ximenez, Andalusien, 83 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)

 

Festvåningsmeny Svamprisotto vegetarisk

Förrätt

Tomat- och mozzarellasallad med balsamico, olivolja och rödlök, 179 kr
Vinförslag 1: Cava, Los Monteros, Valencia, 77 kr
Vinförslag 2: Champagne Alexandre Bonnet, 128 kr

Huvudrätt

Svamprisotto med parmesan, sparris och bakad tomat, 196 kr
Vinförslag 1: Riesling, Weingut Frank, Mosel, 93 kr
Vinförslag 2: Beaujolais Griotte, Bourgogne, 94 kr

Efterrätt

Ljummen rabarber och jordgubbskompott, 121 kr
Vinförslag 1: Sauternes, Rieussec, 94 kr (5 cl)
Vinförslag 2: Sandemans Invalid Port, 72 kr (5 cl)

 

Det går också bra att beställa våra populära skaldjursplatåer.