Meny
Vinlista
Vår vinlista hittar du här!
Drinkar & Cocktails
Våra egna och klassiska drinkar & cocktails!
Meny
I vår matsal så skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.
Vår vinlista hittar du här!
Ostron Oysters
Fines de Normandie Pleine Mer N4
38 kr/st
Medium to large oysters
Spéciale Gillardeu fine N4
49 kr/st
Medium large oysters
Tia Maraa Marennes-Oléron N3
43 kr/st
Medium to medium large oysters
Skaldjur Fruits de Mer
Rökta räkor med aioli och citron (150 g)
181 kr
Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)
Räkor med majonnäs och citron (150 g)
205 kr
Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)
Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)
212 kr
Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon
Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)
216 kr
Vannamei schrimps au gratin with grilled tomatoe, dill and lemon
Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)
223 kr
Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)
Halv krabba med hovmästarsås och citron
212 kr
Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon
Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron
335 kr
Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon
Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st
159 kr
Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs
Kokta vannameiräkor (150 g)
208 kr
Vannamei schrimps
Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)
216 kr
Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)
Halv kokt hummer med majonnäs och citron
315 kr
Half a lobster with mayonnaise and lemon
Musslor Mussels
Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 18 kr. Blandsallad 18 kr.
Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 18 SEK. Mixed salad, 18 SEK.
Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja
187 kr
Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley
Moules med lime, citrongräs, chili och koriander
189 kr
Mussels with lime, lemongrass and chili
Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes
193 kr
Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs
Förrätter Starters
Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron
212 kr
Toast Skagen served on dark rye bread
Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche
204 kr
Terrine of fois gras with figue Marmelade, sallad and Brioche
Koriander-, chilli-, & vitlöksfrästa tigerräkor med halstrad citron
209 kr
Coriander-, chilli-, & garlic-fried tiger prawns with seared lemon
Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron
239 kr
Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon
Krämig hummersoppa med oststång
198 kr
Creamy lobster soup with cheese stick
Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja
192 kr
Snails Provençale – garlic gratin snails with parsley
Smårätter Hors d’oeuvre
Silltallrik: tre sorters sill, kokt potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost
196 kr
Three kinds of herring, boiled potatoe, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden
Tre franska ostar serverad med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och havssaltsknäcke
184 kr
Three french cheeses served with sallad of fennel, walnuts and fig marmelade
Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter, inlagd rödlök och senapsdressing
204 kr
Chèvre chaud – Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette
Råbiff med tillbehör 160 g, rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och senap
204 kr
Beef tartar with red onion, capers, cucumber, beetroot and mustard
Halstrad råbiff med vitlökssmör, ruccola, inlagd rödlök och pommes
263 kr
Seared tartar with garlic butter, ruccola, pickled red onion och french fries
Huvudrätter Main courses
Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka
302 kr
Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano and tiger prawn
Grillad havsabborre med rotgrönsaker, citron och dillsås
325 kr
Grilled seabass with root vegetables, lemon and dillsauce
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
249 kr
Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli
Grillad entrecôte, med Café de Parissmör och pommes frites
346 kr
Grilled entrecôte with Café de Paris and French fries
Lammracks med grillad schalottenlök, ostronskivling, sauce espagnole och potatisgratäng
316 kr
Rack of Lambs with grilled challot, king oyster Mushrooms, sauce Espagnole and potatoe gratin
Vegetariskt Vegetarian
Svamprisotto med Parmesan, rostad lök, bakad tomat, sparris och spetspaprika
252 kr
Mushroom risotto with Parmesan, baked tomato, asparagus and bell peppar
Dessert och ost Dessert and cheese
Tre franska ostar serveras med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och havssaltsknäcke
184 kr
Three french cheeses with sallad of fenel, walnuts and figue marmelade
Créme brulée
132 kr
Chokladtårta med vispad grädde och riven rostad mandel
129 kr
Chocolate cake with whipped cream and grated almonds
Sorbet i flarnkorg med en sås på havtornssylt
112 kr
Sorbet served in a crisp basket with a sauce of sea buckthorn jam
Vaniljglass i flarnkorg med bärkompott
112 kr
Vanilla ice cream served in a crisp basket with berry compote
Chokladtryffel
28 kr
Chocolate truffle
Plateau de fruits de mer
Havets frukter på ett stort fat med krossad is.
”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”
(J. Harris, 2002)
Skaldjursplatåer Seafood plateaus
Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett. Tillbehör: Grovt bröd, rostat bröd eller baguette, 15 kr.
Served with lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette. Accessories: Coarse bread, toast or baguette, SEK 15.
Platå Riviera
1.149 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g Vannameiräkor, 8 blåmusslor.
Platå Prestige
2.254 kr
1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
Platå Classique no 1
1.055 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor.
Platå Classique no 2
928 kr
Halv krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor.
Platå Varma skaldjur
1.184 kr
Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade Fines de Normandie Pleine Mer N4, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.
Platå Ostron
390 kr
3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
Menyförslag Menu suggestions
Meny Brasseri
682 kr
Förrätt
Ankleverterrine med fikonmarmelad och rostad brioche
Huvudrätt
Grillad Entrecôte med cafe de Parissmör och pommes frites
Efterrätt
Créme brulée med hjortronsylt och sorbet
Meny Sopran
643 kr
Förrätt
Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron
Huvudrätt
Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka
Efterrätt
Chokladtårta med vispad grädde och riven, rostad mandel
Meny Bistrot
469 kr
Förrätt
Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja
Huvudrätt
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
Efterrätt
Chokladtryffel
Meny Vegetarian
568 kr
Förrätt
Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter, inlagd rödlök och senapsdressing
Huvudrätt
Svamprisotto med Parmesan, rostad lök, bakad tomat, sparris och spetspaprika
Efterrätt
Vaniljglass i flarnkorg med bärkompott