Meny

I vår matsal så skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.

Vår vinlista hittar du här!

Ostron Oysters

Fines de Normandie Pleine Mer N4

36 kr/st

Medium to large oysters

Spéciale Gillardeu fine N4

48 kr/st

Medium large oysters

Tia Maraa Marennes-Oléron N3

41 kr/st

Medium to medium large oysters

Skaldjur Fruits de Mer

Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)

209 kr

Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon

Rökta räkor med aioli och citron (150 g)

178 kr

Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)

Räkor med majonnäs och citron (150 g)

201 kr

Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)

Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)

220 kr

Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)

Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)

212 kr

Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)

Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st

153 kr

Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs

Halv krabba med hovmästarsås och citron

209 kr

Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon

Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron

305 kr

Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon

Halv kokt hummer med majonnäs och citron

299 kr

Half a lobster with mayonnaise and lemon

Räkor från Madagaskar (150 g)

205 kr

Schrimps from Madagaskar

Vitlöksfrästa räkor från Madagaskar med grillad tomat, dill och citron (150 g)

213 kr

Schrimps au gratin from Madagaskar with grilled tomatoe, dill and lemon

Musslor Mussels

Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 18 kr. Blandsallad 18 kr.

Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 18 SEK. Mixed salad, 18 SEK.

Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja

179 kr

Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley

Moules med lime, citrongräs, chili och koriander

181 kr

Mussels with lime, lemongrass and chili

Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes

185 kr

Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs

Förrätter Starters

Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron

209 kr

Schrimps with mayonnais skagen mixture on toast with sallad

Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök, kaprisbär och rostad Brioche

201 kr

Terrine of fois gras with figue Marmelade, sallad och Brioche

Sniglar Provençale, vitlöksgratinerande sniglar med persilja

189 kr

Snails provençale with parsley

Tigerräkor frästa med koriander och chilli

205 kr

Tiger prawns with coriander and chilli

Chèvre chaud, honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing

196 kr

Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette

Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron

231kr

Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon

Gravad lax på kavring med senapssås och citron

191kr

Gravlax (salmon) on dark rye bread with mustard sauce and lemon

Smårätter Hors d’oeuvre

Silltallrik: tre sorters sill, kokt potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost

192 kr

Three different types of herring, cooked potatoe, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden

Tre franska ostar serverad med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och bovetesticks

180 kr

Three french cheeses served with sallad of fennel, walnuts and fig marmelade

Råbiff med tillbehör 160 g, rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och senap

200 kr

Beef tartar with red onion, capers, cucumber, beetroot and mustard

Halstrad råbiff med vitlökssmör, ruccola, inlagd rödlök och pommes

263 kr

Fried tartar with garlic butter, ruccola, baked red onion och french fries

Krämig hummersoppa med oststång av parmesan och smördeg

198 kr

Creamy lobster soap, cheese stick of pameggiano and puff pastry

Huvudrätter Main courses

Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka

299 kr

Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano and tiger prawn

Len rimmad torsk med saffranskokta grönsaker

306 kr

Lightly salted cod with vegetables cooked in saffron

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

249 kr

Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli

Grillad entrecôte, med Café de Parissmör och pommes frites

339 kr

Grilled entrecôte with Café de Paris and French fries

Lammracks med grillad schalottenlök, ostronskivling, sauce espagnole och potatisgratäng

316 kr

Rack of Lambs with grilled challot, king oyster Mushrooms, sauce Espagnole and potatoe gratin

Vegetariskt och veganskt Vegetarian and vegan

Svamprisotto med Parmesan, smördegsgrösti, bakad tomat, sparris och spetspaprika

252 kr

Mushroom risotto with Parmesan, rösti, baked tomato, asparagus and bell peppar

Dessert och ost Dessert and cheese

Tre franska ostar serveras med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och bovetesticks

180 kr

Three french cheeses with sallad of fenel, walnuts and figue marmelade

Créme brulée

128 kr

Chokladtårta med vispad grädde och riven rostad mandel

129 kr

Chocolate cake with whipped cream and grated almonds

Sorbet i flarnkorg med havtornssås

95 kr

Sorbet served in cookiebasket made of crispy bisquit and sauce of sea buckthorn

Vaniljglass i flarnkorg med kompott av bär

112 kr

Vanille ice cream in cookebasket made of crispy bisquit and compote of berries

Chokladtryffel

28 kr

Truffle of chocolate

Plateau de fruits de mer

Havets frukter på ett stort fat med krossad is.

”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”

(J. Harris, 2002)

Skaldjursplatåer Seafood plateaus

Serveras med grovt bröd, rostat bröd, baguette och citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.

Served with coarse bread, toast, baguette and lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.

Platå Riviera

1.125 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Prestige

2.187 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 1

1.020 kr

1/2 hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.

Platå Classique no 2

909 kr

1/2 krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor och 150 g rökta räkor. Severas med såser, bröd och citron.

Platå Varma skaldjur

1.135 kr

Halv gratinerad hummer, Ört- och Comtégratinerade fines de Normandie 4 st, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, Vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g räkor från Madagaskar, 12 vitvinskokta musslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

375 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Severas med vinaigrette, bröd och citron.

Menyförslag Menu suggestions

Meny Brasseri

668 kr

Förrätt

Ankleverterrine med fikonmarmelad och rostad brioche

Huvudrätt

Grillad Entrecôte med cafe de Parissmör och pommes frites

Efterrätt

Créme brulée med hjortron sylt och sorbet

Meny Sopran

637 kr

Förrätt

Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron

Huvudrätt

Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka

Efterrätt

Chokladtårta med vispad grädde och riven, rostad mandel

Meny Bistrot

466 kr

Förrätt

Sniglar provencale

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

Efterrätt

Chokladtryffel

Meny Vegetarian

552 kr

Förrätt

Fetaostsallad med soltorkad tomat, bönor, cashewnötter och örter

Huvudrätt

Svamprisotto med Parmesan, smördesgrösti, bakad tomat, sparris och spetspaprika

Efterrätt

Mangoglass med bär