Meny

I vår matsal så skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.

Vår vinlista hittar du här!

Ostron Oysters

Fines de Normandie Pleine Mer N4

38 kr/st

Medium to large oysters

Spéciale Gillardeu fine N4

49 kr/st

Medium large oysters

Tia Maraa Marennes-Oléron N3

43 kr/st

Medium to medium large oysters

Skaldjur Fruits de Mer

Rökta räkor med aioli och citron (150 g)

181 kr

Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)

Räkor med majonnäs och citron (150 g)

205 kr

Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)

Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)

212 kr

Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon

Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)

216 kr

Vannamei schrimps au gratin with grilled tomatoe, dill and lemon

Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)

223 kr

Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)

Halv krabba med hovmästarsås och citron

212 kr

Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon

Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron

335 kr

Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon

Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st

159 kr

Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs

Kokta vannameiräkor (150 g)

208 kr

Vannamei schrimps

Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)

216 kr

Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)

Halv kokt hummer med majonnäs och citron

315 kr

Half a lobster with mayonnaise and lemon

Musslor Mussels

Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 18 kr. Blandsallad 18 kr.

Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 18 SEK. Mixed salad, 18 SEK.

Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja

187 kr

Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley

Moules med lime, citrongräs, chili och koriander

189 kr

Mussels with lime, lemongrass and chili

Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes

193 kr

Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs

Förrätter Starters

Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron

212 kr

Toast Skagen served on dark rye bread

Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche

204 kr

Terrine of fois gras with figue Marmelade, sallad and Brioche

Koriander-, chilli-, & vitlöksfrästa tigerräkor med halstrad citron

209 kr

Coriander-, chilli-, & garlic-fried tiger prawns with seared lemon

Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron

239 kr

Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon

Krämig hummersoppa med oststång

198 kr

Creamy lobster soup with cheese stick

Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja

192 kr

Snails Provençale – garlic gratin snails with parsley

Smårätter Hors d’oeuvre

Silltallrik: tre sorters sill, kokt potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost

196 kr

Three kinds of herring, boiled potatoe, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden

Tre franska ostar serverad med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och havssaltsknäcke

184 kr

Three french cheeses served with sallad of fennel, walnuts and fig marmelade

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter, inlagd rödlök och senapsdressing

204 kr

Chèvre chaud – Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette

Råbiff med tillbehör 160 g, rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och senap

204 kr

Beef tartar with red onion, capers, cucumber, beetroot and mustard

Halstrad råbiff med vitlökssmör, ruccola, inlagd rödlök och pommes

263 kr

Seared tartar with garlic butter, ruccola, pickled red onion och french fries

Huvudrätter Main courses

Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka

302 kr

Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano and tiger prawn

Grillad havsabborre med rotgrönsaker, citron och dillsås

325 kr

Grilled seabass with root vegetables, lemon and dillsauce

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

249 kr

Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli

Grillad entrecôte, med Café de Parissmör och pommes frites

346 kr

Grilled entrecôte with Café de Paris and French fries

Lammracks med grillad schalottenlök, ostronskivling, sauce espagnole och potatisgratäng

316 kr

Rack of Lambs with grilled challot, king oyster Mushrooms, sauce Espagnole and potatoe gratin

Vegetariskt Vegetarian

Svamprisotto med Parmesan, rostad lök, bakad tomat, sparris och spetspaprika

252 kr

Mushroom risotto with Parmesan, baked tomato, asparagus and bell peppar

Dessert och ost Dessert and cheese

Tre franska ostar serveras med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och havssaltsknäcke

184 kr

Three french cheeses with sallad of fenel, walnuts and figue marmelade

Créme brulée

132 kr

Chokladtårta med vispad grädde och riven rostad mandel

129 kr

Chocolate cake with whipped cream and grated almonds

Sorbet i flarnkorg med en sås på havtornssylt

112 kr

Sorbet served in a crisp basket with a sauce of sea buckthorn jam

Vaniljglass i flarnkorg med bärkompott

112 kr

Vanilla ice cream served in a crisp basket with berry compote

Chokladtryffel

28 kr

Chocolate truffle

Plateau de fruits de mer

Havets frukter på ett stort fat med krossad is.

”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”

(J. Harris, 2002)

Skaldjursplatåer Seafood plateaus

Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett. Tillbehör: Grovt bröd, rostat bröd eller baguette, 15 kr.

Served with lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette. Accessories: Coarse bread, toast or baguette, SEK 15.

Platå Riviera

1.149 kr

Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g Vannameiräkor, 8 blåmusslor.

Platå Prestige

2.254 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.

Platå Classique no 1

1.055 kr

Halv hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor.

Platå Classique no 2

928 kr

Halv krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor.

Platå Varma skaldjur

1.184 kr

Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade Fines de Normandie Pleine Mer N4, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

390 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.

Menyförslag Menu suggestions

Meny Brasseri

682 kr

Förrätt

Ankleverterrine med fikonmarmelad och rostad brioche

Huvudrätt

Grillad Entrecôte med cafe de Parissmör och pommes frites

Efterrätt

Créme brulée med hjortronsylt och sorbet

Meny Sopran

643 kr

Förrätt

Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron

Huvudrätt

Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka

Efterrätt

Chokladtårta med vispad grädde och riven, rostad mandel

Meny Bistrot

469 kr

Förrätt

Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

Efterrätt

Chokladtryffel

Meny Vegetarian

568 kr

Förrätt

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter, inlagd rödlök och senapsdressing

Huvudrätt

Svamprisotto med Parmesan, rostad lök, bakad tomat, sparris och spetspaprika

Efterrätt

Vaniljglass i flarnkorg med bärkompott