Meny
Vinlista
Vår vinlista hittar du här!
Drinkar & Cocktails
Våra egna och klassiska drinkar & cocktails!
Catering
Vi erbjuder catering!
Meny
I vår matsal så skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.
Vår vinlista hittar du här!
Ostron Oysters
Fines de Normandie Pleine Mer N4
36 kr/st
Medium to large oysters
Spéciale Gillardeu fine N4
48 kr/st
Medium large oysters
Tia Maraa Marennes-Oléron N3
41 kr/st
Medium to medium large oysters
Skaldjur Fruits de Mer
Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)
209 kr
Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon
Rökta räkor med aioli och citron (150 g)
178 kr
Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)
Räkor med majonnäs och citron (150 g)
201 kr
Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)
Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)
220 kr
Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)
Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)
212 kr
Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)
Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st
153 kr
Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs
Halv krabba med hovmästarsås och citron
209 kr
Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon
Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron
305 kr
Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon
Halv kokt hummer med majonnäs och citron
299 kr
Half a lobster with mayonnaise and lemon
Räkor från Madagaskar (150 g)
205 kr
Schrimps from Madagaskar
Vitlöksfrästa räkor från Madagaskar med grillad tomat, dill och citron (150 g)
213 kr
Schrimps au gratin from Madagaskar with grilled tomatoe, dill and lemon
Musslor Mussels
Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 18 kr. Blandsallad 18 kr.
Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 18 SEK. Mixed salad, 18 SEK.
Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja
179 kr
Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley
Moules med lime, citrongräs, chili och koriander
181 kr
Mussels with lime, lemongrass and chili
Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes
185 kr
Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs
Förrätter Starters
Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron
209 kr
Schrimps with mayonnais skagen mixture on toast with sallad
Ankleverterrine med fikonmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök, kaprisbär och rostad Brioche
201 kr
Terrine of fois gras with figue Marmelade, sallad och Brioche
Sniglar Provençale, vitlöksgratinerande sniglar med persilja
189 kr
Snails provençale with parsley
Tigerräkor frästa med koriander och chilli
205 kr
Tiger prawns with coriander and chilli
Chèvre chaud, honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing
196 kr
Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette
Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron
231kr
Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon
Gravad lax på kavring med senapssås och citron
191kr
Gravlax (salmon) on dark rye bread with mustard sauce and lemon
Smårätter Hors d’oeuvre
Silltallrik: tre sorters sill, kokt potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost
192 kr
Three different types of herring, cooked potatoe, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden
Tre franska ostar serverad med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och bovetesticks
180 kr
Three french cheeses served with sallad of fennel, walnuts and fig marmelade
Råbiff med tillbehör 160 g, rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och senap
200 kr
Beef tartar with red onion, capers, cucumber, beetroot and mustard
Halstrad råbiff med vitlökssmör, ruccola, inlagd rödlök och pommes
263 kr
Fried tartar with garlic butter, ruccola, baked red onion och french fries
Krämig hummersoppa med oststång av parmesan och smördeg
198 kr
Creamy lobster soap, cheese stick of pameggiano and puff pastry
Huvudrätter Main courses
Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka
299 kr
Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano and tiger prawn
Len rimmad torsk med saffranskokta grönsaker
306 kr
Lightly salted cod with vegetables cooked in saffron
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
249 kr
Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli
Grillad entrecôte, med Café de Parissmör och pommes frites
339 kr
Grilled entrecôte with Café de Paris and French fries
Lammracks med grillad schalottenlök, ostronskivling, sauce espagnole och potatisgratäng
316 kr
Rack of Lambs with grilled challot, king oyster Mushrooms, sauce Espagnole and potatoe gratin
Vegetariskt och veganskt Vegetarian and vegan
Svamprisotto med Parmesan, smördegsgrösti, bakad tomat, sparris och spetspaprika
252 kr
Mushroom risotto with Parmesan, rösti, baked tomato, asparagus and bell peppar
Dessert och ost Dessert and cheese
Tre franska ostar serveras med fänkålssallad, valnötter, fikonmarmelad och bovetesticks
180 kr
Three french cheeses with sallad of fenel, walnuts and figue marmelade
Créme brulée
128 kr
Chokladtårta med vispad grädde och riven rostad mandel
129 kr
Chocolate cake with whipped cream and grated almonds
Sorbet i flarnkorg med havtornssås
95 kr
Sorbet served in cookiebasket made of crispy bisquit and sauce of sea buckthorn
Vaniljglass i flarnkorg med kompott av bär
112 kr
Vanille ice cream in cookebasket made of crispy bisquit and compote of berries
Chokladtryffel
28 kr
Truffle of chocolate
Plateau de fruits de mer
Havets frukter på ett stort fat med krossad is.
”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”
(J. Harris, 2002)
Skaldjursplatåer Seafood plateaus
Serveras med grovt bröd, rostat bröd, baguette och citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.
Served with coarse bread, toast, baguette and lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.
Platå Riviera
1.125 kr
1/2 hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.
Platå Prestige
2.187 kr
1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor från Madagaskar, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Serveras med såser, bröd och citron.
Platå Classique no 1
1.020 kr
1/2 hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor. Serveras med såser, bröd och citron.
Platå Classique no 2
909 kr
1/2 krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor och 150 g rökta räkor. Severas med såser, bröd och citron.
Platå Varma skaldjur
1.135 kr
Halv gratinerad hummer, Ört- och Comtégratinerade fines de Normandie 4 st, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, Vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g räkor från Madagaskar, 12 vitvinskokta musslor samt grillad tomat och citron.
Platå Ostron
375 kr
3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3. Severas med vinaigrette, bröd och citron.
Menyförslag Menu suggestions
Meny Brasseri
668 kr
Förrätt
Ankleverterrine med fikonmarmelad och rostad brioche
Huvudrätt
Grillad Entrecôte med cafe de Parissmör och pommes frites
Efterrätt
Créme brulée med hjortron sylt och sorbet
Meny Sopran
637 kr
Förrätt
Skagenröra på mörkt bröd med sallad och citron
Huvudrätt
Grillad röding med svamprisotto, parmesan och tigerräka
Efterrätt
Chokladtårta med vispad grädde och riven, rostad mandel
Meny Bistrot
466 kr
Förrätt
Sniglar provencale
Huvudrätt
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
Efterrätt
Chokladtryffel
Meny Vegetarian
552 kr
Förrätt
Fetaostsallad med soltorkad tomat, bönor, cashewnötter och örter
Huvudrätt
Svamprisotto med Parmesan, smördesgrösti, bakad tomat, sparris och spetspaprika
Efterrätt
Mangoglass med bär