Meny
Vinlista
Vår vinlista hittar du här!
Drinkar & Cocktails
Våra egna och klassiska drinkar & cocktails!
Meny
Med reservation för förändringar, vi har en sommarmeny från den 18 juli till den 12 augusti 2024. Därför hänvisar vi till den meny som vi dagligen skriver ut till våra gäster i matsalen.
I vår matsal skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.
Vår vinlista hittar du här!
Ostron Oysters
Fines de Normandie Pleine Mer N4
35 kr/st
Medium to large oysters
Spéciale Gillardeau fine N4
49 kr/st
Medium large oysters
Tia Maraa Marennes-Oléron N3
47 kr/st
Medium to medium large oysters
Skaldjur Fruits de Mer
Rökta räkor med aioli och citron (150 g)
190 kr
Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)
Räkor med majonnäs och citron (150 g)
205 kr
Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)
Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)
226 kr
Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon
Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)
216 kr
Vannamei schrimps au gratin with grilled tomatoe, dill and lemon
Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)
238 kr
Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)
Halv krabba med hovmästarsås och citron
232 kr
Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon
Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron
355 kr
Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon
Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st
185 kr
Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs
Kokta vannameiräkor (150 g)
208 kr
Vannamei schrimps
Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)
216 kr
Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)
Halv kokt hummer med majonnäs och citron
338 kr
Half a lobster with mayonnaise and lemon
Musslor Mussels
Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 40 kr. Blandsallad 40 kr.
Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 40 SEK. Mixed salad, 40 SEK.
Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja
208 kr
Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley
Moules med lime, citrongräs, chili och koriander
214 kr
Mussels with lime, lemongrass and chili
Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes
212 kr
Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs
Förrätter Starters
Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron
218 kr
Toast Skagen served on dark rye bread with salad, seaweed caviar & lemon
Ankleverterrine med fikon- & aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche
216 kr
Terrine of fois gras with figue- & apricote Marmelade, a small sallad, pickled red onion and Brioche
Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron
283 kr
Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon
Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja
192 kr
Snails Provençale – garlic gratin snails with parsley
Koriander-, chili- och vitlöksfrästa Tigerräkor med halstrad citron
206 kr
Coriander, chilli and garlic fried Tiger prawns with grated lemon
Smårätter Hors d’oeuvre
Silltallrik: tre sorters sill, potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost
206 kr
Three kinds of herring, potato, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden
Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad
190 kr
Three french cheeses served with a sallad of planed fennel, walnuts and fig marmelade
Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing
185 kr
Chèvre chaud – Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette
Råbiff 160 g, med rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och husets senap
205 kr
Beef tartar 160 gr, with red onion, capers, Cornichons, beetroot and mustard
Gräddrig hummersoppa med oststång
202 kr
Creamy lobster soup with cheese stick
Huvudrätter Main courses
Tillbehör: Smör och bröd, 15 kr
Grillad röding med svamprisotto, parmesan, tångkaviar & tigerräka
309 kr
Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano, seaweed caviar & tiger prawn
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
249 kr
Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli
Kvällens fisk med tillbehör (Serveras torsdag–lördag)
269 kr
Tonight’s fish with side dishes (served Thursday-Saturday)
Grillad entrecôte med Café de Parissmör, champinjoner, cocktailtomat, vitlök & pommes frites
369 kr
Grilled entrecôte with Café de Paris butter, mushrooms, tomato, garlic & chips
Wallenbergare med potatismos, gräddsås & lingon
261 kr
Wallenberger with mashed potatoes, cream sauce & lingonberry
Halstrad råbiff med vitlökssmör, hyvlade rotgrönsaker, inlagd rödlök & pommes frites
268 kr
Seared tartar with garlic butter, planed root vegetables, pickled red onion & chips
Vegetariskt Vegetarian
Svamprisotto med Parmesan, potatischips, bakad tomat, sparris, och paprika
252 kr
Mushroom risotto with Parmesan, potato crisps, baked tomato, asparagus and bell pepper
Dessert och ost Dessert and cheese
Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad
190 kr
Three french cheeses with sallad of planed fenel, walnuts and figue marmelade
Crème brûlée med bärkompott och sorbet
132 kr
Crème brûlée with berry compote and sorbet
Sorbet i flarnkorg med havtornsås
115 kr
Sorbet with sea buckthorn sauce
Vaniljglass i flarnkorg med apelsinflarn & bärkompott
121 kr
Vanilla ice cream with Orange Crisps & berry compote
Chokladtryffel
45 kr
Chocolate truffle
Plateau de fruits de mer
Havets frukter på ett stort fat med krossad is.
”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”
(J. Harris, 2002)
Skaldjursplatåer Seafood plateaus
Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.
Served with lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.
Platå Riviera
1.272 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g Vannameiräkor, 8 blåmusslor.
Platå Prestige
2.482 kr
1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
Platå Classique no 1
1.084 kr
Halv hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor.
Platå Classique no 2
948 kr
Halv krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor.
Platå Varma skaldjur
1.285 kr
Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade Fines de Normandie Pleine Mer N4, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.
Platå Ostron
393 kr
3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.
Menyförslag Menu suggestions
Meny Brasseri
717 kr
Förrätt
Ankleverterrine med fikon -& aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche
Huvudrätt
Grillad entrecôte med Café de Parissmör, champinjoner, cocktailtomat, purjolök, vitlök & pommes frites
Efterrätt
Crème brûlée med bärkompott och sorbet
Meny Sopran
648 kr
Förrätt
Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron
Huvudrätt
Grillad röding med svamprisotto, parmesan, tångkaviar & tigerräka
Efterrätt
Vaniljglass med apelsinflarn och bärkompott
Meny Bistrot
486 kr
Förrätt
Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja
Huvudrätt
Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli
Efterrätt
Chokladtryffel
Meny Vegetarian
568 kr
Förrätt
Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing
Huvudrätt
Svamprisotto med Parmesan, grillad tomat, sparris, rödbeta, purjolök och paprika
Efterrätt
Vaniljglass med apelsinflarn & bärkompott