Meny

Med reservation för förändringar, vi har en sommarmeny från den 18 juli till den 12 augusti 2024. Därför hänvisar vi till den meny som vi dagligen skriver ut till våra gäster i matsalen.

I vår matsal skriver vi upp kompletterande rätter på griffeltavlor. Det kan exempelvis röra sig om kräftor i slutet av sommaren, gås på hösten och sparris under våren. Det kan också vara något kulinariskt intressant som vår fiskleverantör har fångat upp.

Vår vinlista hittar du här!

Ostron Oysters

Fines de Normandie Pleine Mer N4

35 kr/st

Medium to large oysters

Spéciale Gillardeau fine N4

49 kr/st

Medium large oysters

Tia Maraa Marennes-Oléron N3

47 kr/st

Medium to medium large oysters

Skaldjur Fruits de Mer

Rökta räkor med aioli och citron (150 g)

190 kr

Smoked shrimps with aioli and lemon (150 g)

Räkor med majonnäs och citron (150 g)

205 kr

Shrimps with mayonnaise and lemon (150 g)

Vitlöksfrästa räkor med grillad tomat, dill och grillad citron (150 g)

226 kr

Garlic fried schrimps with grilled tomatoe, dill and grilled lemon

Vitlöksfrästa Vannameiräkor med grillad tomat, dill och citron (150 g)

216 kr

Vannamei schrimps au gratin with grilled tomatoe, dill and lemon

Vitlöksgratinerade havskräftor med grillad tomat och citron (150 g)

238 kr

Sea Craw fish au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon (150gr)

Halv krabba med hovmästarsås och citron

232 kr

Half a crab served with sweet mustard sauce and lemon

Vitlöksgratinerad halv hummer med grillad tomat och citron

355 kr

Half a lobster au gratin with garlic, grilled tomatoe and lemon

Ört- och Comtégratinerade ostron Fines de Normandie Pleine Mer N4, 4 st

185 kr

Herb- and Comtégratinated oysters Fine de Normandie Pleine Mer, 4 pcs

Kokta vannameiräkor (150 g)

208 kr

Vannamei schrimps

Kokta havskräftor med majonnäs och citron (150 g)

216 kr

Sea Craw fish with mayonnaise and lemon (150gr)

Halv kokt hummer med majonnäs och citron

338 kr

Half a lobster with mayonnaise and lemon

Musslor Mussels

Ekologiska musslor från Sveriges västkust. Tillbehör: Pommes frites & aioli 40 kr. Blandsallad 40 kr.

Organic mussels from Sweden’s west coast. Side orders: French fries and aioli, 40 SEK. Mixed salad, 40 SEK.

Moules Marinières – vitvinskokta musslor med vitlök, schalottenlök, grönsaksbuljong och persilja

208 kr

Mussels cooked in white wine, with garlic, shallots, vegetable broth and parsley

Moules med lime, citrongräs, chili och koriander

214 kr

Mussels with lime, lemongrass and chili

Moules à la Crème – musslor med grädde, vitlök och örter, fines de herbes

212 kr

Mussels cooked in cream and wine, with garlic and herbs

Förrätter Starters

Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron

218 kr

Toast Skagen served on dark rye bread with salad, seaweed caviar & lemon

Ankleverterrine med fikon- & aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche

216 kr

Terrine of fois gras with figue- & apricote Marmelade, a small sallad, pickled red onion and Brioche

Smörstekt toast med löjrom, örtsmetana, rödlök och citron

278 kr

Butterfried toast med bleak roe, sour cream with herbs, red onion and lemon

Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja

192 kr

Snails Provençale – garlic gratin snails with parsley

12 st chili- & vitlöksrökta blåmusslor med aioli

126 kr

12 chilli & garlic smoked mussels with aioli

Smårätter Hors d’oeuvre

Silltallrik: tre sorters sill, potatis, gräddfil, rödlök och Västerbottenost

220 kr

Three kinds of herring, potato, sour cream, red onion and cheese from northern Sweden

Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad

190 kr

Three french cheeses served with a sallad of planed fennel, walnuts and fig marmelade

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing

195 kr

Chèvre chaud – Goat cheese, honeygratinated with a small sallad, walnuts and mustard vinaigrette

Råbiff 160 g, med rödlök, kapris, Cornichons, rödbetor och husets senap

205 kr

Beef tartar 160 gr, with red onion, capers, Cornichons, beetroot and mustard

Huvudrätter Main courses

Tillbehör: Smör och bröd, 15 kr

Grillad röding med svamprisotto, parmesan, tångkaviar & tigerräka

309 kr

Grilled char with a mushroom risotto, parmeggiano, seaweed caviar & tiger prawn

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

249 kr

Southern French-inspired fish soup ”Bouillabaisse” with aioli

Grillad entrecôte med Café de Parissmör, champinjoner, cocktailtomat, purjolök, vitlök & pommes frites

369 kr

Grilled entrecôte with Café de Paris butter, mushrooms, tomato, leek, garlic & chips

Halstrad råbiff med vitlökssmör, hyvlade rotgrönsaker, inlagd rödlök & pommes frites

263 kr

Seared tartar with garlic butter, planed root vegetables, pickled red onion & chips

Vegetariskt Vegetarian

Svamprisotto med Parmesan, grillad tomat, sparris, rödbeta, purjolök och paprika

252 kr

Mushroom risotto with Parmesan, grilled tomato, asparagus, beetroot, leek and bell pepper

Dessert och ost Dessert and cheese

Tre franska ostar – serveras med hyvlad fänkålssallad, valnötter & fikonmarmelad

190 kr

Three french cheeses with sallad of planed fenel, walnuts and figue marmelade

Crème brûlée med bärkompott och sorbet

132 kr

Crème brûlée with berry compote and sorbet

Sorbet i flarnkorg med havtornssylt

115 kr

Sorbet served in a crisp basket with buckthorn jam

Vaniljglass med apelsinflarn & bärkompott

121 kr

Vanilla ice cream with Orange Crisps & berry compote

Chokladtryffel

45 kr

Chocolate truffle

Plateau de fruits de mer

Havets frukter på ett stort fat med krossad is.

”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.”

(J. Harris, 2002)

Skaldjursplatåer Seafood plateaus

Serveras med citron. Skaldjurssåserna är: aioli, dillmajonnäs, hovmästarsås och ostronvinägrett.

Served with lemon. The seafood sauces are: aioli, dill mayonnaise, butler’s sauce and oyster vinaigrette.

Platå Riviera

1.272 kr

Halv hummer, 150 g havskräftor, 150 g rökta räkor, 150 g räkor, 150 g Vannameiräkor, 8 blåmusslor.

Platå Prestige

2.482 kr

1 hummer, 1 krabba, 150 g havskräftor, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 150 g Vannameiräkor, 3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.

Platå Classique no 1

1.084 kr

Halv hummer, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor, 8 blåmusslor.

Platå Classique no 2

948 kr

Halv krabba, 150 g havskräftor, 3 fines de Normandie N4, 150 g räkor, 150 g rökta räkor.

Platå Varma skaldjur

1.285 kr

Halv gratinerad hummer, 4 st Ört- och Comtégratinerade Fines de Normandie Pleine Mer N4, Vitlöksgratinerade havskräftor 150 g, vitlöksfrästa räkor 150 g, 150 g vitlöksfrästa Vannameiräkor, 12 vitvinskokta blåmusslor samt grillad tomat och citron.

Platå Ostron

393 kr

3 fines de Normandie N4, 3 Gillardeau Spéciales N4, 3 Tia Maraa Marennes-Oléron N3.

Menyförslag Menu suggestions

Meny Brasseri

717 kr

Förrätt

Ankleverterrine med fikon -& aprikosmarmelad, liten sallad, inlagd rödlök och Brioche

Huvudrätt

Grillad entrecôte med Café de Parissmör, champinjoner, cocktailtomat, purjolök, vitlök & pommes frites

Efterrätt

Crème brûlée med bärkompott och sorbet

Meny Sopran

648 kr

Förrätt

Skagenröra på mörkt bröd med sallad, tångkaviar & citron

Huvudrätt

Grillad röding med svamprisotto, parmesan, tångkaviar & tigerräka

Efterrätt

Vaniljglass med apelsinflarn och bärkompott

Meny Bistrot

486 kr

Förrätt

Sniglar Provençale – vitlöksgratinerade sniglar med persilja

Huvudrätt

Sydfranskinspirerad fisksoppa ”Bouillabaisse” med aioli

Efterrätt

Chokladtryffel

Meny Vegetarian

568 kr

Förrätt

Chèvre chaud – honungsgratinerad getost på liten sallad med valnötter och senapsdressing

Huvudrätt

Svamprisotto med Parmesan, grillad tomat, sparris, rödbeta, purjolök och paprika

Efterrätt

Vaniljglass med apelsinflarn & bärkompott