Winemaker’s dinner med skaldjur, lyxrosé och MW 7 mars kl 19

Vinproducenten JeanJean presenterar sina viner på Wasahof den 7 mars klockan 19:00. Pris 1.400 kr inkl Skaldjursplatå Classique nr 1 och ett vinprovningpaket med 9 viner.

Företaget ligger sedan 1870 i St Felix de Lodez, i hjärtat av Languedoc. Familjen Jeanjean har successivt köpt kvalitetsdomäner i olika områden i Languedoc och Rhônedalen och därmed etablerat sig som en av Frankrikes stora vindynastier.

Vi kommer ha äran att välkomna IAIN MUNSON Master of Wine och vinmakare MATTHIEU CARLIEZ som kommer guida er genom viner från Languedoc och Provence!

Vi serverar skaldjursplatå Classique nr 1 med halv hummer, tre normandiska ostron, 150 g färska räkor, 150 g rökta räkor, 150 g havskräftor, 8 blåmusslor, såser, bröd och citron, 1.020 kr.

Vinpaket med 9 viner. 5 cl av varje sort: 447 kr

Vinlista – Flaska, 15 cl, 5 cl

Domaine de la Majone Picpoul de Pinet 650, 130, 43 kr

L’Audacieux blanc Eco, JeanJean 650, 130, 43 kr

Secret de Lunès viognier Eco, JeanJean 650, 130, 43 kr

Ormarine Jardin de la Mer, JeanJean 600, 120, 40 kr

Domaine le Pive, Rosé Eco, JeanJean 650, 130, 43 kr

LYV, Rosé, JeanJean 600, 120, 40kr

Château Gassier, Le Pas du Moine, Rosé 700, 140, 46 kr 

Château Gassier 946, Sainte Victoire Rosé 950, 190, 63 kr

Château Gassier Elevae 2016, Rosé 1300, 260, 86 kr

Anmälan görs direkt till Simon Carlsson på simon@wasahof.se

OBS: begränsat antal platser.

Provningen genomförs i vår festvåning, en trappa ned utan hiss.

Iain Munson, Master of Wine