Nu slår vi upp dörrarna efter sommaruppehållet!
Pigga skaldjur, à la carte, dagens rätt, inbjudande bar och
uteservering med solgaranti.
(det sista med risk för otillbörlig marknadsföring)
Varmt välkomna från och med tisdag 4/8!
Nu slår vi upp dörrarna efter sommaruppehållet!
Pigga skaldjur, à la carte, dagens rätt, inbjudande bar och
uteservering med solgaranti.
(det sista med risk för otillbörlig marknadsföring)
Varmt välkomna från och med tisdag 4/8!
Från och med den 11 juli till och med den 3 augusti har restaurangen semesterstängt. Men misströsta inte – våra läckra Moules Marinières kan du laga själv, med lite hjälp från köksmästare Fredrik vid spisen. Klicka bara på bilden här nedan för att se filmen.
Kriget är över, fienden besegrad och till palatset återvänder generalen med sina närmaste män Claudio och Benedict. Där väntar kvinnorna: ljuvliga Hero som äntligen ska bli gift och vasstungade Beatrice som aldrig kan tänka sig fastna i äktenskapets slaveri. Text av Shakespeare och musik av Berlioz.
På lördag 6 juni med start 20.30 presenteras smakprov ur operan Beatrice och Benedict.
Länk för mer info (där också länk till bokning finns):
http://www.lackoslott.se/opera-arets-forestallning.aspx
Välkomna!
I Alsace möts det franska och det tyska köket i ljuv förening; ostgratinerade murklor, ugnsbakad röding med surkål och sauterad potatis. Vi avrundar med sabayonnegratinerade plommon och jordgubbar! Mums! Välkomna!
Välkomna att avnjuta franska ostron i baren från 12kr styck. Testa ett vinpass med Sancerre, Picpoul och Muscadet-sur-lie för 99kr eller Champagne Premier Cru 124kr. Vår bryggmästare rekommenderar dock Wisby Stout från 56kr. Vi har även alkoholfria alternativ.
Vit underbar sparris med hollandaise, forellrom och rostad parmesan 185 kr.
Så länge lagret räcker…
Att servera dryck till sparris kan alltid vara en utmaning.
Men tillbehören gör fienden till en sann vinvän och vi rekommenderar ett torrt friskt och syrligt vin såsom Muscadet-sur-lie eller varför inte Mariestads ofiltrerade som vi testar på fat. Självklart går det också bra med vårt mineralvatten.
Förra helgen arbetade bryggeriet i dagarna tre med att riva ut våra gamla 1000-litersfat som krögarfar Lennart installerade för nära 40 år sedan.
Då beställde våra gäster Stor stark.
Idag beställer våra gäster Lager, IPA, JIPA, Oflitrerad, Veteöl, Wisby Stout, Pilsner, och så vidare.
Därför har vi renoverat våra ölkranar i mässing, byggt ett kylrum i källaren och dragit nya ledningar.
Enligt våra leverantörer har vi nu den högsta kvalitetsnivån. Kom och testa! Du kommer förhoppningsvis att bli glatt överraskad.
Förresten – Glad påsk!
Vi har öppet ikväll, men sedan stänger vi och öppnar på nytt tisdagen den 7 april.
Så skynda hit i afton eller kom förbi efter påsk.
Vi har även alkoholfri öl.
Vi lanserar redan idag april månads vinpass Tema Norra Italien. Välkommen att testa Prosecco, Amarone och Recioto i baren, ett provningsprotokoll ingår som beskriver vinerna. Upptäck och avnjut alla tre för enbart 99kr. Serveras i baren. Vinösa hälsningar från vår sommelier.
Det är fullbokat i matsalen med det går bra att lyssna från baren – välkomna!
www.oskarbly.com. Sångerna framförs lördag 21 mars kl 20.30.
Nu har vi bokat upp vinkällare, vinprovare och plockat fram fin-fina viner. Kolla vilka dagar som passar: 14, 18 och 28/3; 11, 18 och 22/4 samt 2, 6, 16 och 28/5. Olika teman. Kolla hemsidan för ytterligare information
Välkomna!